Najnovije vesti

GLUMILI DA SU NA BICIKLISTIČKOJ TURNEJI: Migranti hteli da pređu granicu, ali nisu uspeli da zavaraju hrvatske policajce
Foto: MUP Hrvatske

neobičan pokušaj

GLUMILI DA SU NA BICIKLISTIČKOJ TURNEJI: Migranti hteli da pređu granicu, ali nisu uspeli da zavaraju hrvatske policajce

Hrvatska

Četiri muškarca na biciklima stigla su na granični prelaz Batinu ležerno pokušala da nastave, kako su naveli, biciklističku turneju u Hrvatskoj, međutim, utvrdilo se da se radi o migrantima.

Sve se dogodilo 1. septembra ove godine, a videlo se da su uložili trud u prezentaciju: bili su jednako obučeni, bele majice imale su isti logo i natpis "Bellastoria". Majice s logom, inače, izrađene su za istoimeni projekat za decu koji uključuje letne kampove i radionice. Organizator projekta su biskupije italijanske regije Lombardije.

Kad ih je zaustavila hrvatska policija, muškarci, koji su došli sa srpske strane, tvrdili su da su članovi biciklističkog kluba i da moraju da nastave put po Hrvatskoj. "Tour de Croatia', ponavljali su stalno.

Policija je ipak utvrdila da se radi o tri Iranca i jednom Avganistancu koji su preko Hrvatske želeli da se dokopaju neke od zapadnih zemalja.

Nije retkost da se mnogi strani sportisti zadrže u zemlji u koju su stigli na neko takmičenje i zatraže azil, ili da jednostavno nestanu posle odigranih mečeva.

Kurir.rs/Vecernji.hr/24sata.hr Foto: MUP Hrvatske

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...