GLUMILI DA SU NA BICIKLISTIČKOJ TURNEJI: Migranti hteli da pređu granicu, ali nisu uspeli da zavaraju hrvatske policajce
Foto: MUP Hrvatske

neobičan pokušaj

GLUMILI DA SU NA BICIKLISTIČKOJ TURNEJI: Migranti hteli da pređu granicu, ali nisu uspeli da zavaraju hrvatske policajce

Hrvatska -

Četiri muškarca na biciklima stigla su na granični prelaz Batinu ležerno pokušala da nastave, kako su naveli, biciklističku turneju u Hrvatskoj, međutim, utvrdilo se da se radi o migrantima.

Sve se dogodilo 1. septembra ove godine, a videlo se da su uložili trud u prezentaciju: bili su jednako obučeni, bele majice imale su isti logo i natpis "Bellastoria". Majice s logom, inače, izrađene su za istoimeni projekat za decu koji uključuje letne kampove i radionice. Organizator projekta su biskupije italijanske regije Lombardije.

Kad ih je zaustavila hrvatska policija, muškarci, koji su došli sa srpske strane, tvrdili su da su članovi biciklističkog kluba i da moraju da nastave put po Hrvatskoj. "Tour de Croatia', ponavljali su stalno.

Policija je ipak utvrdila da se radi o tri Iranca i jednom Avganistancu koji su preko Hrvatske želeli da se dokopaju neke od zapadnih zemalja.

Nije retkost da se mnogi strani sportisti zadrže u zemlji u koju su stigli na neko takmičenje i zatraže azil, ili da jednostavno nestanu posle odigranih mečeva.

Kurir.rs/Vecernji.hr/24sata.hr Foto: MUP Hrvatske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track