OVO JE UBICA IZ OMIŠA: Bio je prvak moto-trka sa 120 krivičnih prijava, a sve se promenilo kad je otišao na Tibet
Foto: Facebook/Rat Cat

dobro poznat policiji

OVO JE UBICA IZ OMIŠA: Bio je prvak moto-trka sa 120 krivičnih prijava, a sve se promenilo kad je otišao na Tibet

Hrvatska -

U Šibeniku je danas uhapšen Stipe Ringvald, osumnjičen da je 9. novembra u Omišu ubio Karmelina Fistanića.

Uhapšena su i dva muškarca za koje se sumnja da su organizovala ubistvo.

Ringvald je bivši motociklistički prvak koji je često završavao u zatvoru pa su mu novinari još pre 10 godina izbrojali čak 120 krivičnih prijava.

Često je punio novinske stupce, pa je tako Slobodna Dalmacija pisala o saobraćajnoj nesreći s početkA 1990-ih, kada je iz Ringvaldovog auta ispala neka devojka.

On ju je navodno ostavio na putu gde se smrzla.

Tokom godina učestvovao je u još nekoliko teških nesreća, a policiji je poznat i zbog narušavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja, napada na službenu osobu, zloupotrebe opojnih droga, pretnji i pokušaja ubistva.

Posebno je zapao za oko slučaj iz 2006. godine kada je napao svoju tada 19-godišnju devojku. Ringvald joj je upao u stan, gurnuo je na krevet, seo na nju držeći joj ruke jednom rukom iznad glave i počeo da je bije pesnicom. Iživljavanje je trajalo oko 45 minuta, a kad je devojka napokon uspela da pobegne, istrčao je za njom vičući: „Ubiću te, izdala si me”.

Iste godine je uz splitskog hirurga Hrvoja Tomasovića i njegovu tadašnju devojku Anu Saso upao u tuču s dvoje britanskih turista na Hvaru. Njegova tadašnja devojka Karla Krneta navodno je očijukala s Britancima, a on je na to reagovao nasilno.

Jednom Britancu su izbijeni zubi i dobio je potres mozga, a drugome je Ringvald odgrizao deo uha.

Ipak, najzanimljivije detalje o Stipi Ringvaldu objavio je portal ŠibenikIn prošle godine kada je opisano kako se pojavio bosonog, s hinduističkom tetovažom na čelu, odeven u suknju, a sa sobom je nosio mačku od koje se navodno nije odvajao.

Na neko vreme je potpuno nestao, a kada se vratio, porodici i prijateljima je rekao da je na Tibetu boravio 100 dana, i tamo raskrstio sa starim životom.

Rekao je da navodno ne pije, nema mobilni telefon, živi od planetarne energije i potpuno je smiren i uz sebe celo vreme ima malo mače.

Podsetimo, prošlog novembra je ubica na skuteru prišao automobilu u kojem se nalazio Karmelino Fistanić i u njega sasuo najmanje 6 metaka.

Sada je utvrđeno da je ubica mogao biti Ringvald, a osim njgea uhapšeni su i organizatori likvidacije.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Telegram.hr (Vedran Vrabec)

Foto: Facebook/Rat Cat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track