DOBIO 15 GODINA ZBOG UBISTVA KOMŠINICE: Džemal (73) izbo Milku (55) nožem zbog spora oko prilaznog puta!
Foto: Profimedia

stravično ubistvo

DOBIO 15 GODINA ZBOG UBISTVA KOMŠINICE: Džemal (73) izbo Milku (55) nožem zbog spora oko prilaznog puta!

Hrvatska -

Županijski sud u Rijeci osudio je juče Džemala Merdanovića (73) na 15 godina zatvora zbog ubistva 55-godišnje komšinice Milke Grivičić u leto prošle godine.

Merdanović je komšinicu izbo nasmrt krajem jula 2018. godine u Rijeci, kada je došla da poseti svoju majku. Žena je zaklana hladnim oružjem, a iza svega stoji višegodišnji spor oko prilaznog puta prema kućama zbog kog se njena porodica svađa sa porodicom prvog komšije.

Grivičić je izbodena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do praga kuće njenih prvih komšija Merdanovića. Više puta je ubodena nožem. Njeni poslednji trenuci života ostali su zabeleženi na video-snimcima dve nadzorne kamere, postavljene oko kuće Džemala i njegove supruge Slavice.

Optužnica je Merdanovića teretila da je na prilaznom putu, koji uz njegovo dvorište vodi do komšinicine kuće i oko kog se sudski sporio sa komšinicom, pričekao njenu ćerku i nožem joj zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i telu.

foto: Profimedia

Džemal Merdanović joj je, prema optužnici, naneo teške i po život opasne povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Kod kuće mu nađen ručni bacač raketa

Kod Merdanovića su, kako su pisali lokalni mediji, pronađeni i ručna bomba, pedesetak komada vojne municije i ručni bacač raketa.

Optužnica je bila podignuta i protiv Merdanovićeve supruge, i to zbog krivičnog dela sprečavanja dokazivanja, odnosno prikrivanja dokaza.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Merdanovićevu suprugu terete da je istog dana pre početka pretrage njihove kuće i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za videosnimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu s namerom da se snimci ne mogu koristiti kao dokaz u postupku.

To je uradila, stoji u optužnici, znajući da bi kamere mogle da zabeleže i samo ubistvo koje je počinio njen suprug.

Kurir.rs/Novi list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja