HRVATICA SA BRAČA UHAPŠENA ZBOG SUROVE PREVARE: 6 godina primala penziju preminule majke, a smrt nije prijavila!
Foto: Shutter

bruka

HRVATICA SA BRAČA UHAPŠENA ZBOG SUROVE PREVARE: 6 godina primala penziju preminule majke, a smrt nije prijavila!

Hrvatska -

Državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv M.L. (62), nezaposlene prodavačice sa Brača, zbog prevare i nanošenja štete državnom budžetu RH.

Kako navodi Slobodna Dalmacija u optužnici se navodi da M.L. krajem 2009. godine namerno nije prijavila smrt svoje majke Odseku za hrvatske veterana pa je tako nastavila punih šest godina da prima njenu porodičnu invalidninu iako je žena bila mrtva.

Invalidninu je optužena primala od 1. januara 2010. do septembra 2016. godine, a novac je isplaćivao Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, Služba za društvene delatnosti, Odelljenje za hrvatske veterane, koji je podneo i imovinski zahtev da im optužena vrati nezakonito dobijeni iznos invalidnina za pokojnicu koje su isplaćivane puna 72 meseca.

Optužena je bila opunomoćena za obavljanje transakcija i raspolaganje mesečnom invalidninom pokojnice u iznosu od 1912 kuna (250 evra).

Optužena je i veštačena tokom istrage, ali je psihijatar konstatovao da je u vreme počinjenja krivičnog dela bila ubrojiva pa je sposobna za suđenje, stoga je 62-godišnjakinja optužena za krivično delo prevare iz članka 236. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona.

Kurir.rs/Tportal.hr Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track