Najnovije vesti

KOLINDA PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE IZBORA: Dobro sam, Bože moj! Evo čime planira od sada da se bavi (FOTO)
Foto: EPA Georgi Licovski

ostaje u zemlji

KOLINDA PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE IZBORA: Dobro sam, Bože moj! Evo čime planira od sada da se bavi (FOTO)

Hrvatska

U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je planove za budućnost. Nije želela da govori o nastavku političke karijere iako je deo članova stranke vidi kao šeficu HDZ.

"Dobro sam, bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovde, u Hrvatskoj i radiću za Hrvatsku", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, koja poslednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba da završi.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Ove nedelje primiće delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom predsedavanja Većem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Zatim će još da odradi državnička putovanja zapisana u kalendaru i da se oprosti s ljudima s kojima je radila pet godina.

Kolinda Grabar-Kitarović je otkrila šta je zanima i šta bi volela da radi.

"Vidim sebe kako se bavim zaštitom slabijih, promovisanjem zaštite nasilja nad ženama i decom, ali i zaštitom životinja", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, koja je definitivno potvrdila da pas Kika kojeg je udomila tokom predsedničkog mandata ide s njom kući.

foto: EPA/Antonio Bat

Nakon Briona ide u Izrael

Ipak, do predaje dužnosti Zoranu Milanoviću, Kolinda Grabar-Kitarović je još predsednica države. Tako da će do kraja ove nedelje da odradi sve svoje predsedničke dužnosti, pa će tako danas, 9. januar, biti na koncertu prilikom obeležavanja hrvatskog predsedavanja Većem Evropske unije, a nakon toga će na Pantovčaku biti i radna večera s najvišim dužnosnicima Evropske komisije.

U subotu poslepodne predsednica planira da se povuče na sedam dana. Pretpostavlja se da će odmor provesti na Brionima, ali to nije do kraja potvrđeno. Kolinda Grabar-Kitarović odradiće i spoljnopolitička putovanja, a jedno od njih je i putovanje u Izrael. Ali, zbir svega je da će do kraja mandata, 18. februara, kad će predati dužnost Zoranu Milanoviću, raditi intenzivno.

(Kurir.rs/24.sata.hr, Foto: EPA/Gorgi Liscovski)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...