DAVID JE 88 PUTA IZBO TRUDNU KRISTINU: Robijaće 25 godina zbog ubistva, presuda je pravosnažna! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Delicom TV

slučaj koji je šokirao hrvatsku

DAVID JE 88 PUTA IZBO TRUDNU KRISTINU: Robijaće 25 godina zbog ubistva, presuda je pravosnažna! (VIDEO)

Hrvatska -

Pravosnažna presuda za ubistvo 18-godišnje Kristine Krupljan s Vrhovnog suda još nije predata strankama jer tek mora proći sve interne procedure, ali odluka je donesena istog dana kada se održala i sednica veća, 9. decembra.

Veće je smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića koji je 17. februara 2017. godine svojoj bivšoj devojci zadao 88 ubodno-reznih rana nožem. Ubio ju je na licu mesta, na parkingu u Ulici svetog Josipa Radnika 16, na zagrebačkoj Volovčici.

David Komšić Kristinu je brutalno ubio nakon što su se vratili iz izlaska i nakon što mu je rekla da je zatrudnela s drugim muškarcem te da zbog toga raskida sa njim. Komšić ju je ubio, odmacio nož, presvukao se, a onda sa ocem došao na policiju.

Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane u vrat te jedna u grudi, koja je Kristini povredila srce i pluća. Osim toga, Kristina je imala i obrambene povrede, iz kojih je veštakinja zaključila da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njenih patika na staklu automobila govore da se pokušavala podupreti nogama i odupreti napadu.

"Nikada nisam nameravao da Kristini oduzmem život. Ja se celog događaja i ne sećam, a nakon tog tragičnog događaja preduzeo sam sve kako bi joj se pomoglo. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi je danom sve teže da se nosim sa tim što sam Kristini oduzeo život. Devojci koju sam voleo i koja mi je bila sve u životu. Svestan sam da sam uništio i živote dve porodice, njene i svoje, kajem se i kajaću se dok sam živ", izjavio je Komšić u obraćanju sudskom veću putem videolinka iz zatvora u Lepoglavi.

Pre toga, u martu prošle godine je na sednici kroz suze rekao kako mu je žao što je Kristini i njenom detetu oduzeo pravo na život.

"S njom sam proveo pet najlepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne setim. Setim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri pre nego idem na spavanje. Kad god čujem pesmu koju smo voleli ili se setim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen", rekao je Komšić kojem je Vrhovni sud nakon toga kaznu sa 30 smanjo na 25 godina zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube/Delicom TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track