DETALJI ZLOČINA KOJI JE DIGAO HRVATSKU NA NOGE! Ubica iz Splita ispalio 36 metaka, jurilo ga više od 150 policajca!
Foto: Printscreen/YouTube

istraga u toku

DETALJI ZLOČINA KOJI JE DIGAO HRVATSKU NA NOGE! Ubica iz Splita ispalio 36 metaka, jurilo ga više od 150 policajca!

Hrvatska -

Split je juče bio poprište nezapamćenog zločina. Okrutna likvidacija zapanjila je građane, baš kao i detalji samog zločina i informacije o motivu koje su počele da cure nakon što je priveden Filip Z. (25) za kojeg se veruje da je počinio ubistva.

PU splitsko-dalmatinska otkrila je na konferenciji za medije detalje ubistva kao i potragu za potencijalnim počiniteljem.

Na konferenciji su bili načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, zamenik načelnika Marko Srdarević i načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković. Podsećamo, sumnja se kako je 25-godišnjak ubio trojicu muškaraca jer su on i njegova porodica bili žrtve maltretiranja dilera zbog duga koji je prema dilerima imao njegov brat.

Zamenik načelnika Marko Srdarević rekao je više o samoj istrazi.

- U 15:35 dobili smo prijavu, sve raspoložive snage poslali smo na mesto događaja, no paralelno smo pozivali i policijske službenike koji su bili kod kuće. Blokirali smo Split i aktivirali smo sve mere državne granice kako osoba koja se može dovesti u vezu s ovim zločinom ne bi ilegalno ili legalno prešla granicu. Išli smo do toga da smo aktivirali službena plovila da sprečimo da neko tim putem ode iz Splita. Dva sata i 40 minuta nakon zločina uhapsili smo osumnjičenog koji nije pružao otpor.

On je istakao kako je u akciji učestvovalo više od 150 policajaca.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković rekao je da što se Što se tiče ovog događaja, ne može se razgovarati o motivu.

- Ovaj događaj ne možemo dovesti u vezu sa sukobom unutar kriminalnih grupa - kazao je Matković i dodao:

- Pronađeno je 36 čaura na mestu zločin. Radi se o automatskom oružju.

Kurir.rs/Večernji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track