Najnovije vesti

NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA U SPLITU: Ubica se presvukao tokom bekstva, u stanu jednog od ubijenih nađen kokain! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

slučaj koji je šokirao region

NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA U SPLITU: Ubica se presvukao tokom bekstva, u stanu jednog od ubijenih nađen kokain! (VIDEO)

Hrvatska

Splitska policija je u nedelju poslepodne završila kriminalističko istraživanje pomorca Filipa Zavadlava (25), protiv kojeg je podneta krivična prijava zbog trostrukog ubistva i opšteopasne radnje te je odveden pritvorskom nadzorniku, a ujutru će biti ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu.

U stanu jednog od ubijenih pronađeno 135 grama kokaina

U splitskoj policiji se doznaje da je tokom kasnog popodneva za vreme pretrage pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od ubijenih mladića, a oko 18 sati i automatsku pušku u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnji hrvatski državljanin iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu, usled čega je 25-godišnjak zadobio povrede od kojih preminuo na licu mesta, a 38-godišnjak je zadobio povrede od kojih je naknadno preminuo u bolnici.

Nadalje, osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu. Od zadobivenih povreda 25-godišnjak je preminuo na licu mesta. Takođe usled nekontrolisane upotrebe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno je osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe, te su iz vatrenog oružja oštećena i dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici", piše policija.

Presvukao se i bacio pušku

Nakon trostrukog ubistva, mladić se je presvukao i bacio automatsku pušku ali ju je policija večeras pronašla nedaleko od mesta masakra. U potragu za njim bilo je angažovano 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhvaćen je kasnije u jednom kafiću na Skalicama.

Policija je u nedjelju, iznoseći detalje tog slučaja, odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih grupa te izvestila kako se trenutno na kriminalističkom istraživanju nalaze tri osobe koje se ne dovode u direktnu vezu s izvršenjem tog kaznenog dela, već da imaju veze s ubistvom.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez rekao je da je policija zajednički vrlo brzo uspostavila stanje sigurnosti u užem centru grada poručivši da građani mogu biti mirni kada je reč o sigurnosti. Rekao je i da su ubijeni evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih dela te da su protiv njih podneli nekoliko prijava po službenoj dužnosti.

Zamenik načelnika Marko Srdarević je rekao da su nakon saznanja o ubistvu na mesto događaja uputili sve raspoložive snage, a dodatno su angažovali i policajce koji nisu bili u službi kako bi uhitili ubicu. Grad su blokirali iz svih pravaca i aktivirali su mere zaštite državne granice i službena vozila, a u pripravi je čekao i helikopter.

Zahvalio je građanima jer su u vrlo kratkom vremenu od njih dobili niz korisnih saznanja nakon čega su došli do identiteta osumnjičenog pa i do adresa na kojima bi se mogao nalaziti i na kojima su ga naposletku i locirali. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

"Naša reakcija na jučerašnji događaj je bio angažman svih naših raspoloživih snaga, ljudskih i tehničkih resursa, svih naših iskustava i znanja što je rezultiralo hapšenjem. Primarno smo želeli da zaštitimo građane, pružimo sigurnost i mislim da smo u tome uspeli", kazao je Srdarević.

Kažnjavan zbog nasilja u porodici

Prema informacijama koje su danas objavljene u nekim medijima, policija je protiv osumnjičenog podnosila prijave zbog nasilja u porodici kada je pretukao mlađeg brata zbog čega je dobio zatvorsku, odnosno uslovnu kaznu. Navodno je bio osumnjičen i za provalu u crkvu.

Kako je objavio Dnevnik Nove TV, cela njegova porodica je bila pod prismotrom Centra za socijalnu rad, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, ipak kazna mu je preinačena u uslovnu od šest meseci jer je pretukao brata. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više kaznenih dela krađe, a jednom prilikom je uhvaćen kako s majkom provaljuje u crkvu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/YouTube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...