Najnovije vesti

SLIKE HORORA IZ ZAGREBA: Objavljena prva procena štete, najjači potres u poslednjih 140 godina! Centar se još trese FOTO
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

tuga

SLIKE HORORA IZ ZAGREBA: Objavljena prva procena štete, najjači potres u poslednjih 140 godina! Centar se još trese FOTO

Hrvatska
15:27h

Zagrebačka policija objavila je prve zvanične podatke o šteti izazvanoj serijom zemljotresa, prema kojima je do 11 sati utvrđeno da je ukupno 66 oštećenih objekata i 23 automobila.

Situacija u hrvatskoj metropoli počela je da se normalizuje tek oko podneva, ali se prema pisanju medija u centri grada još osećaju potresi.

Inače, iz policije je potvrđeno da je u stanu u Đorđićevoj ulici dete rođeno 2004. godine teško povređeno.

"Najveći broj objekata i automobila je oštećen u samom centru. Oštećene su Zagrebačka katedrala i crkva u Palmotićevoj ulici, a na području Dubrave uz prijavu o oštećenjima više objekata, oštećena je i crkva u Čučerju", navodi se u saopštenju.

Zagreb je rano jutros pogodila serija potresa, a najjači udar je bio u 6.24, magnitude 5,5.

Snažna podrhtavanja tla izazvala su paniku među građanima koji su istrčali iz svojih domova i sklonili na mesta koje su smatrali sigurnima.

U tih sat vremena u Zagrebu je vladala apsolutna anarhija, neki delovi grada ostali su i bez struje, semafori su se ugasili, pred benzinskim pumpama počele su se formirati ogromne kolone...

Upravo je u tim trenucima saobraćaj možda bio veća opasnost od samog potresa, budući da su retki stajali na crvenom svetlu,piše zagrebački Jutarnji list.

Pravi haos je nastao i u zagrebačkim bolnicama gde je takođe bilo većih oštećenja.

1 / 7 Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Posebno je potresna scena, kažu, bila ona ispred porodilišta u Petrovoj gde su majke s bebama naprasno morale izaći na ulicu po velikoj hladnoći.

U bolnicu se na kraju nisu ni vratili, jer je procenjeno da stara zgrada u Petrovoj nije sigurna. Prebačene su u noviju zgradu, a deo njih u Dubravu.

Policija je četiri sata nakon potresa odlučila da zatvori Trg bana Josipa Jelačića i okolne ulice, a u istim trenucima na trgu su se stacionirali kamioni Hrvatske vojske čiji će pripadnici pomoći u raščišćavanju grada.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...