UČENIK IZ HRVATSKE DOBIO KECA IZ FIZIČKOG NA ONLAJN NASTAVI! Trebalo je da uradi neke vežbe, ali...
Ilustracija, Foto: Shutterstock

sedi, jedan

UČENIK IZ HRVATSKE DOBIO KECA IZ FIZIČKOG NA ONLAJN NASTAVI! Trebalo je da uradi neke vežbe, ali...

Hrvatska -

Jedan srednjoškolac u Hrvatskoj dobio je jedinicu tokom onlajn nastave, i to iz fizičke kulture, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako objašnjava, pozivajući se na izvore bliske učeniku, profesor je postavio aplikaciju preko koje je učenik trebalo da pošalje dokaz da je odradio neke vežbe, odnosno da je izmerio puls.

"Kako to nije učinio do predviđenog roka, profesor mu je dao 'jedinicu' u formi beleške koja je ušla u e-dnevnik", rekli su izvori lista.

Jutarnji list ukazuje da su prvih desetak dana od početka onlajn nastave na daljinu, koja je organizovana zbog epidemija korona virusa, obeležili hakerski napadi, rušenje sistema, zemljotres u Zagrebu, izostanak ocena i testiranja, neujednačeno opterećenje učenika, kao i niz pitanja na koje učitelji, učenici i roditelji još nemaju odgovor.

Hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i oko 70.000 u visokom školstvu, prati nastavu putem servisa CARNet-a i SRCE-a.

Nastava se za najmlađi uzrast organizuje putem televizijskog programa na HRT-u 3, a za srednjoškolce i na Sportskoj televiziji i RTL-u 2. Materijali se plasiraju i na kanalima poput Jutjuba, mrežnih stranica škole za život, komunicira se preko grupa na Vajberu, Vacapu, kao i putem mejla...

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track