40 ŠTIĆENIKA DOMA ZA STARIJE U SPLITU IMA KORONU: Zaraženo i osmoro zaposlenih
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

zaraza se brzo proširila

40 ŠTIĆENIKA DOMA ZA STARIJE U SPLITU IMA KORONU: Zaraženo i osmoro zaposlenih

Hrvatska -

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je večeras da raste broj pozitivnih na koronavirus u splitskom domu za starije i nemoćne, sada ih je 40, a sumnja se na zarazu u još nekoliko domova.

„Radi se o vrlo teško pokretnim i nepokretnim bolesnicima tako da je vrlo verovatno da je virus ušao s nekim od zaposlenih“, rekao je Capak.

Zaraženo je i osmoro zaposlenih,. Prema njegovim rečima, neki od korisnika imali su temperaturu znatno ranije nego što se za to saznalo.

Capak je rekao da postoji sumnja na zarazu i u domovima u Sisku, Pločama i Vinkovcima, a potvrđeno je da je jedan pozitivan štićenik u Koprivničko-križevačkoj županiji.

U utorak uveče evekuisano je 49 od 318 štićenika splitskog doma za starije i nemoćne pošto je potvrđeno da je njih desetoro zaraženo korona virusom. Reč o korisnicima smeštenim na istom spratu, svi su imali neke simptome, pa su prebačeni u splitsku bolnicu.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas da je još nekoliko korisnika doma, koji nisu s istog sprata, testirano na korona virus, jer su imali temperaturu. Prema poslednjim podacima od 14 časova, u Hrvatskoj je 64 novoobolelih od koronavirusa i jedan umrli, pa je ukupno 1.407 zaraženih i 20 umrlih.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track