TELO PENZIONERA IZ HOLANDIJE NAŠLI U SEPTIČKOJ JAMI U HRVATSKOJ: Neverovatan slučaj posle nekoliko godina dobija epilog
Foto: Profimedia, Nestali.hr

umro pod nerazjašnjenim okolnostima

TELO PENZIONERA IZ HOLANDIJE NAŠLI U SEPTIČKOJ JAMI U HRVATSKOJ: Neverovatan slučaj posle nekoliko godina dobija epilog

Hrvatska -

"Da su odmah ispraznili septičku jamu, a ne samo gurali štapove, našli bi telo. U nedelju su podizali helikopter, HGSS, a nisu detaljno pogledali najbitnije", tako je otkriće tela u septičkoj jami uz kuću u Rozgi nedaleko od Zaprešića, u Hrvatskoj, opisao sin vlasnika objekta.

On je prošle subote odlučio posle više godina da isprazni septičku jamu, i u njoj otkrio telo muškarca čiji identitet još nije utvrđen.

Međutim, kako navodi Jutarnji list, meštani su uvereni da je u noći između 8. i 9. decembra 2016. godine tamo stradao Viktor Jajčanin (63), Hrvat koji živi u Amsterdamu.

Prema informaciji sa stranice nestalih, penzioner Viktor Jajčanin krenuo je na put iz Amsterdama 7. decembra “fordom eskortom” holandskih registarskih tablica i stigao je u mestu Kraj Gornji u zagrebačkoj opštini. Veče pre nestanka bio je u lokalnoj kafani, odakle je krenuo u mesto Rozgi gde je trebalo da prespava kod prijatelja, ali tamo nikada nije stigao.

"Auto je bio nađen u subotu tu odmah iza prve krivine uz put. Suvozačeva vrata su bila otvorena. Verovatno je kroz njih izašao napolje, a u automobilu su bile stvari i mobilni telefon. Pretpostavljam da je otvorio vrata jer je tada još bila rupa u prostoriji u kojoj je septička i nije je video i upao je u nju. Da ga je neko bacio, ne bi ostavio upaljeno svetlo i otvorena vrata. Valjda je malo popio, nije video gde je rupa i upao je u nju. Tražili su ga dan, dva i onda je sve stalo", rekao je sin vlasnika kuće gde je pronađeno telo.

Policija je rekla da deluje da nema tragova nasilja. Na telu su bili sat, lančić i narukvica.

Međutim, jedan od meštana ima drugu teoriju.

"Greota što je čovek umro, ali nije mogao sam da upade i još tom prilikom da zatvori poklopac šahta", kazao je.

Ipak, Jutarnji navodi da je njihov reporter javio da na na septičkoj nema poklopca, a vlasnik kuće rekao je da su u vreme kad je muškarac upao u rupu u toj prostoriji bile neke daske, te se pretpostavlja da verovatno nije video otvor.

Policija je saopštila da radi na utvrđivanju identiteta pronađenog čoveka, kao i okolnosti njegove smrti.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track