HRVATSKA OSTALA BEZ MINISTRA ODBRANE: Plenković nerado prihvatio ostavku Damira Krstičevića zbog tragedije kod Zadra
Foto: Profimedia, Printscreen

brzopotezno

HRVATSKA OSTALA BEZ MINISTRA ODBRANE: Plenković nerado prihvatio ostavku Damira Krstičevića zbog tragedije kod Zadra

Hrvatska -

Premijer Andrej Plenković prihvatio ostavku ministra odbrane Damira Krstičević.

Plenković je to saopštio na konferenciji, nakon višesatnih razgovora sa Krstičevićem u Banskim dvorima. Nakon sastanka, Plenković je rekao da prihvata ostavku. Damir Krstičević više nije ministar odbrane i potpredsednik vlade.

Krstičević je juče priznao novinarima da nije obavestio premijera o njegovoj ostavci, ali je vlada kasno sinoć objavila da su Plenković i Krstičević razgovarali telefonom i da će se sastati danas.

Oko 9:15 sati prvo je u zgradu vlade stigao Damir Krstičević, a zatim premijer Plenković. Njima se pridružio Tomo Medved i Plenkovićev specijalni savetnik za nacionalnu bezbednost i šef HDZ-ovog odeljenja za analitiku i članstvo, Robert Kopal. Sastanak je trajao satima, a Plenković je dao izjavu u 13 sati.

"Imao sam sastanak sa Krstičevićem, on me je obavestio o okolnostima", rekao je Plenković oko 13:00. "Ne vidim razloga da podnese ostavku. Ali shvatio sam da ta situacija utiče na njega", kaže Plenković.

I on je bio vojnik, moj saradnik i prijatelj. "Prihvatio sam ostavku", rekao je on.

"Ne smatram ga krivim. Događaju se ovakvi slučajevi. Žao mi je što se tako oseća. Poštujem ga, prihvatio sam njegovu ostavku. Neću predložiti novog ministra odbrane, jer se vlada bliži kraju", kaže on.

Plenković je rekao da računa na njega.

"Odmara se. Osetio sam da mu treba na ljudski način. Danas mu je teško. Nažalost, dogodilo se još nesreća", rekao je Plenković.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track