UHAPŠENA ZBOG KORUPCIJE OSTAJE NA DRŽAVNOM BUDŽETU Evo koliko će Josipa Rimac, smenjena sa funkcije, još dobijati platu
Foto: Youtube

nisu je džabe zvali kraljicom hdz

UHAPŠENA ZBOG KORUPCIJE OSTAJE NA DRŽAVNOM BUDŽETU Evo koliko će Josipa Rimac, smenjena sa funkcije, još dobijati platu

Hrvatska -

Da je hrvatska zemlja apsurda potvržuje i činjica da će Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina uhapšena zbog koripcije platu primati joj godinu dana.

Ona je kako prenosi 24sata.hr uhapšena u petak, i odmah smenjena sa funkcije, ali će po neverovatnom propisu imati pravo na punu platu u narednih 6 meseci i pola plate još pola godine.

Hrvatski Biro za borbu protiv korupcije (USKOK) juče je doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv 13 hrvatskih državljana, od kojih dvojica uz hrvatsko imaju i državljanstvo BiH, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela trgovanja uticajem, davanja mita za trgovanje uticajem, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i primanja mita.

Reč je, kako su preneli hrvatski mediji, o državnim službenicima i privrednicima iz više hrvatskih gradova.

Prvi uhapšeni u policijskoj akciji Krunoslav Jakupčić iz preduzeća Hrvatska šume pušten je na slobodu, a jednomesečni pritvor je zatražen za bivšu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac i ostale osumnjičene.

Inače kako pišu hrvatski mediji Rimac su zvali "kraljicom HDZ".

Komentrišući jučerašnju policijsku akciju, prdsednik Zoran Milanović je rekao da su uhapšeni svi stranački ljudi.

“To sad već poprima epidemijske razmere. Ono što sam video, nije mi jasno. Tu se vidi da se neka istraga raspala na kraju”, rekao je Milanović i dodao da želi da veruje da će Državno tužilaštvo imati neke argumente za to, jer ako nema, biće smešno.

Podsetio je, međutim, da dok je on bio premijer, niko iz tadašnje njegove socijaldemokratske vlade nije ovako prošao, preneli su hrvatski mediji.

Kurir.rs/Agencije Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track