Najnovije vesti

OGLASIO SE PLENKOVIĆ, NAPAO I NOVINARA: Ne moram u samoizolaciju, sa Đokovićem sam imao kratak susret od 3 minuta
Foto: Mario Ćužić / HTS

posle napao i novinara

OGLASIO SE PLENKOVIĆ, NAPAO I NOVINARA: Ne moram u samoizolaciju, sa Đokovićem sam imao kratak susret od 3 minuta

Hrvatska

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da ne mora u samoizolaciju zbog susreta s teniserom Novakom Đokovićem koji je pozitivan na korona virus.

On je novinarima rekao da je susret u Zadru bio kratak, tri minuta, i da "po definiciji to nije bio bliski susret zbog kakvog bi bila predviđena samoizolacija" jer postoji mogućnost zaraze.

"Uostalom juče sam se treći put (dosad) testirao i negativan sam", dodao je premijer koga je opozicija optužila da se ne pridržava mera koje važe za ostale.

Na opasku novinara da je, po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo (HZJZ), "ostvario kontakt" jer je Đokoviću dodirnuo rame, Plenković je ocenio da "nije bilo reči o fizičkom kontaktu kojim bi se uspostavio rizik od zaraze".

On je zatim optužio novinara N1 Hrvoja Krešića da "voli da agituje za ekipu za koju bi želeo da nije u opoziciji" pošto mu je novinar citirao definiciju bliskog kontakta prema HZJZ.

Plenković je takođe optužio i lidera opozicione Socijaldemokratske partije Davora Bernardića da insistiranjem na samoizolaciji želi da izbegne predizborno sučeljavanje s njim uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, 5. jula.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...