VOZAČ AUTOBUSA POZVAO POLICIJU ZBOG PUTNIKA BEZ MASKE: Ne misle svi kao on, a evo šta kažu građani
Foto: EPA/ANTONIO BAT

nova pravila

VOZAČ AUTOBUSA POZVAO POLICIJU ZBOG PUTNIKA BEZ MASKE: Ne misle svi kao on, a evo šta kažu građani

Hrvatska -

Iako je u Zagrebu u ponoć stupila odluka kojom su putnici u javnom prevozu dužni da nose zaštitnu masku i to obaveštenje se može videti bukvalno svuda, vožac jednog autobusa bio je prinuđen da pozove policiju zbog putnika koji nije hteo da ispoštuje to pravilo.

Posle duže rasprave, koja je započela tokom vožnje u ranim jutarnjim satima, vozač je pozvao policiju, ali je buntovni putnik na radost ostalih građana koji su čekali da autobus pođe, otišao u nepoznatom pravcu pre dolaska snaga reda.

U odluci se kaže da putniku koji nema masku "pružalac usluga javnog prevoza ne sme da dozvoli ulazak u prevozno sredstvo, odnosno, vozač ne sme da započne vožnju ukoliko se u prevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice".

foto: EPA/ANTONIO BAT

U hrvatskom javnom gradskom prevozu putnici se u većini slučajeva pridržavaju odluka kriznog štaba, ali, prema svedočenju jedne žene, u vozu su "viđeni putnici bez maske i nikom ništa".

foto: EPA/ANTONIO BAT

"Jutros sam vozom krenula na posao i na jednoj od stanica ušla je žena bez maske kojoj je kontrolor očitao kartu i otišao. Pitala sam je gde joj je maska, a na to mi je odgovorila: 'Pa nije maskebal da je nosim", ispričala je žena i koja se pita: "Zar smo svi mi ostali idioti? Od maske koju sam intenzivno nosila dva meseca sam dobila alergiju, ali zdravlje je na prvom mestu i odluke se moraju poštovati. Uostalom, treba poštovati i vreme ostalih putnika, a ne terati inat i ne nositi masku".

foto: EPA/ANTONIO BAT

Na pitanje kako će se ponašati ako bude propisana obaveza nošenja maski i hoće li zabraniti ulazak putnicima koji su bez nje, jedan vozač je samo odmahnuo rukom.

"Ma da, pa da me ovi mladi razapnu. Ne pada mi na pamet da se svađam s putnicima", rekao je.

Kurir.rs/Jutarnji list/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track