Najnovije vesti

ŠOK! HRVATSKI ĐACI ĆE UČITI O ZLOČINIMA NDH: Odobrena nastavna jedinica o Diani Budisavljević!
Foto: Rtv

neočekivano

ŠOK! HRVATSKI ĐACI ĆE UČITI O ZLOČINIMA NDH: Odobrena nastavna jedinica o Diani Budisavljević!

Hrvatska

Hrvatsko ministarstvo obrazovanja je, odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice "Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svetskog rata u Hrvatskoj", ocenivši je promišljenom i s jasno određenim vaspitno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer nastoji da skrene pažnju mladih i senzibilizovanih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih podstaći na promišljanje i pozitivno delovanje.

Edukativni materijali vezani uz film "Dnevnik Diane Budisavljević" delom su projekta "Dnevnik Diane Budisavljević - od filma do virtualnog muzeja" čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Film je apsolutni je pobednik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, dosad je osvojio više od 15 nagrada, a rediteljka je za njega osvojila i Nagradu "Vladimir Nazor".

Ta filmska priča o ženi koja je tokom Drugog svetskog rata spasila na hiljade srpske dece iz logora dosad je pogledalo više od 70.000 ljudi i na inicijativu nastavnika, više od 5.000 učenika.

Kurir.rs/Srbija Danas  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...