ZAGREPČANIN PROVALIO U VODOVOD I SPASAO GRAD OD POPLAVE: Sutradan ga uhapsili kao Džordža Flojda (VIDEO)
Foto: Facebook/Trnje - na posljednjoj liniji obrane

neverovatan događaj u komšiluku

ZAGREPČANIN PROVALIO U VODOVOD I SPASAO GRAD OD POPLAVE: Sutradan ga uhapsili kao Džordža Flojda (VIDEO)

Hrvatska -

Zagrepčanin Tihomir Blagus je postao poznat hrvatskoj javnosti nakon što je u petak uveče, tokom nevremena, provalio u zgradu Hrvatskih voda i otvorio odvodni kanal prema Savi. Meštani su podigli branu i tako sprečili veću katastrofu u centru grada.

Međutim, već sledećeg dana Tihomir je priveden.

Blagus je ispričao šta se tačno dogodilo.

"Prolazi neki čovek, kaže mi gore ti je policija, da Hrvatske vode rade prijavu za tužbu zbog provale koja se dogodila noć ranije", rekao je.

"Ja sam provalio", priznao im je Tihomir odmah i počeo da ih snima. Policajac mu je, kaže, izbio mobilni telefon iz ruke rekavši da ne sme da ga snima.

Onda su se gurali, a na kraju je Tihomir završio sa lisicama na rukama.

Iz zagrebačke policije kažu kako je priveden jer je utvrđena prekršajna odgovornost zbog kršenja javnog reda i mira. Posle tri sata je pušten kući.

Zagrebačka policija je potom objavila kako je Blagus priveden jer je uznemiravao i vređao policajce na uviđaju, a ne zbog provale u objekat Hrvatskih voda.

"Ometao je policijske službenike i galameći ih vređao, da bi u jednom trenutku krenuo da zamahuje rukama ka policajcu. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem", naveli su, a na društvenim mrežama je objavljena slika hapšenja na kojoj se vidi da je Blagusu stavljena noga na vrat, što podseća na neslavno privođenje Džordža Flojda u Mineapolisu, koji je posle takve brutalne policijske intervencije i preminuo.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook/Trnje na posljednjoj liniji obrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track