Najnovije vesti

POKUŠAVA DA SPASE ŠTA MOŽE! GRADONAČELNIK DUBROVNIKA PISAO DŽONSONU: Nismo kao ostatak Hrvatske, imamo samo 3 zaražena!
Foto: Profimedia

nadaju se britancima

POKUŠAVA DA SPASE ŠTA MOŽE! GRADONAČELNIK DUBROVNIKA PISAO DŽONSONU: Nismo kao ostatak Hrvatske, imamo samo 3 zaražena!

Hrvatska

Nakon što je deo britanskih medija objavio da bi turistima koji se u tu zemlju vraćaju iz Hrvatske mogao biti uveden dvonedeljni karantin, dubrovački gradonačelnik Mato Franković zamolio je premijera Borisa Džonsona da, pri donošenju odluke, Hrvatsku posmatra po regijama, a ne u celini.

Franković je u pismu britanskom premijeru podsetio kako su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku i da je decenijama razvijan odnos utemeljen na prijateljstvu.

"Znam da ste dobro upoznati s ovim delom Hrvatske, i to je jedan od razloga zašto se obraćam upravo Vama lično. Ukupni broj pozitivnih kovid-19 slučajeva s područja grada Dubrovnika je tri, a trenutno se u našem gradu odmara više od osam hiljada turista. Na svim nivoima ulažemo maksimalne napore kako bismo održali povoljnu epidemiološku sliku i svim našim gostima pružili prijatan i siguran boravak", napisao je Franković Džonson, prenosi Hina. 

foto: Profimedia

Franković je istakao da je Dubrovnik jedno od najsigurnijih evropskih odredišta za putovanja s detaljnim protokolima u svim situacijama, pa i za postupke ako bi broj zaraženih počeo da raste. 

foto: EPA / Will Oliver

"Uzimajući sve pomenuto u obzir i uvažavajući činjenicu da dubrovački turizam zavisi od tržišta Velike Britanije, molim Vas da prilikom donošenja odluka posmatrate Hrvatsku i po njenim regijama, a ne samo kao celinu", zaključio je Franković.

Prema pisanjima britanskih medija, Hrvatska bi se, uz Belgiju i Luksemburg, mogla pridružiti Španiji, za koju je mera dvonedeljnog karantina izrečena prošlog vikenda.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...