SRBI IZ HRVATSKE POSLE PROSLAVE OLUJE Dragan Crnogorac: Pupovac i Milošević su se prodali kao Juda!
Foto: www.presscentar.rs

ne daju legitimitet

SRBI IZ HRVATSKE POSLE PROSLAVE OLUJE Dragan Crnogorac: Pupovac i Milošević su se prodali kao Juda!

Hrvatska -

Lider Srba iz Vukovara oštro osudio sraman čin vrha SDSS Milorada Pupovca i Borisa Miloševića da se ode na proslavu "Oluje".

Ogromna većina srpskog naroda u Hrvatskoj ne slaže se sa odlukom predsednik SDSS Milorada Pupovca i potpredsednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića da odu na proslavu "Oluje" u Knin. Jedan od lidera Srba u Hrvatskoj Dragan Crnogorac smatra da je to bio sraman čin, čime je dat legitimitet Hrvatskoj za proterivanje više od 250.000 Srba sa njihovih vekovnih ognjišta 1995. godine. Dragan Crnogorac iz Vukovara nije jedini od viđenih Srba u Hrvatskoj koji je digao glas protiv Pupovca i Miloševića. To su učinili Zoran Baćanović predsednik opštine Borovo i Stevo Mlinarević, predsednik opštine Jagodnjak.

foto: Youtube/Printscreen, Beta/Damir Seničar

"Zbog sramnog čina SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića i učestvovanja na proslavi Oluje i slavlju proterivanja većinom srpskog stanovništva (ali i drugih nacionalnosti koji su živele u tim područjima), ukazuje se potreba da jasno izrazim istinit, iskren i nestranački stav srpskog stanovništva u Hrvatskoj, koji poručuju jasno i glasno: Ne slažemo se i ne podržavamo prisustvovanje SDSS-a Milorada Pupovca proslavi "Oluje" koja za nas nije legitimna vojno policijska akcija, Odlaskom u Knin pogazili ste naša najdublja osećanja prema svim ubijenim, nestalim i nasilno odvedenim pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj od 1991. godine do kraja rata 1995.god, prema svima onima koji su morali da napuste svoje domove i ognjišta svojih dedova."

foto: Tanjug Printscreen

Dragan Crnogorac potom upućuje jasnu poruku Vladi Republike Hrvatske.

"Vlada RH na čelu sa Andrejom Plenkovićem neke se i ne usuđuje pomisliti da su uspeli kupiti legitimitet proterivanju Srba iz Hrvatske, jer mi svoj ponos, dušu i dostojanstvo ne prodajemo kao što je to učinio Milošević i Pupovac prodajući se za "Judine škude".

foto: Tanjug/Arhivska/Vladimir Dimitri

Dragan Crnogorac podseća potom i na težak položaj Srba u Hrvatskoj. U Lici i Dalmaciji ima još srpskih sela koja nemaju struju, što je nonsens s obzirom da je Hrvatska punopravan član Evrope unije.

"Sve ove godine, Srbi žive kako žive, stvorili smo svoj neki svet u državi koju priznajemo i kojoj plaćamo sve obaveze i poštujemo sve zakone, jer ne daj Bože da ne poštujemo! Poštujemo i naše komšije Hrvate i sve druge sa kojima živimo iz ljubavi, ne iz neke druge sile ili interesa. Nama se ništa ne prašta iako su naši preci vekovima u prošlosti ostavljali svoje kosti i ginuli i branili to parče zemlje na kojem su živeli i kojega su gradili za pokolenja. Hvala svim našim sunarodnjacima u Srbiji, Republici Srpskoj (BiH), Crnoj Gori, Makedoniji, regionu i celoj srpskoj dijaspori, koji su u trenutku ovakvog sramnog čina reagovali. Čuli smo ih! Njihov stav nas hrabri u daljem životu i borbi koji imamo svakodnevno. I još jednom i mi vama poručujemo da nikada nećemo zaboraviti ko smo i šta smo!

foto: Printscreen

Dragan Crnogorac rođen je 1978. godine u Vinkovcima, a živi u Vukovaru. Završio je Tehnički fakultet, radi kao profesor, a za interese Srba u Hrvatskoj bori se dve decenije. Bio je član Sabora Hrvatske ispred SDSS u jednom sazivu (2011/2015). U dva mandata bio je predsednik Zajednice veća srpskih opština iz Vukovara. Već nekoliko godina deluje samostalno, pošto se povukao iz SDSS zbog neslaganja sa politikom koju zastupaju Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i Boris Milošević.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track