DETALJI NESREĆE U KOJOJ SU POGINULE 2 DEVOJČICE: Njihov auto je imao prednost, a onda se drugo vozilo zabilo u njega
Foto: Profimedia

zadar

DETALJI NESREĆE U KOJOJ SU POGINULE 2 DEVOJČICE: Njihov auto je imao prednost, a onda se drugo vozilo zabilo u njega

Hrvatska -

Zadarska policija izvestila je kako je došlo do teške saobraćajne nesreće kod Maslenice u kojoj su poginule dve sestre starosti od 5 i 9 godina, a teško su povređeni vozač i još jedno dete. Kako se nezvanično saznaje, radi se o ocu koji se s tri ćerke vraćao s kupanja.

Kažu kako je za nesreću kriv 66-godišnji vozač Fiata zagrebačkih registarskih tablica koji nije propustio vozila s prednošću prolaza pa je došlo do sudara s Audijem u kojemu su bile devojčice.

Audi se nakon sudara prevrnuo na krov i udario o betonsko postolje rampe.

"Prema rezultatima uviđaja koji je preduzet u saradnji sa županijskim državnim tužilaštvom, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač vozila marke Fiat (ZG), krećući se deonicom puta D-547 iz smera Obrovca u smeru Sv. Roka, dolaskom do raskrsnice sa putem D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, kojom prilikom dolazi do sudara s vozilom marke Audi (ZD), kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smera Maslenice u smeru Zatona Obrovački.

Nakon sudara vozilo zadarskih registrarskih tablica se prevrće na krov i udara u betonsko postolje rampe. U saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz vozila Audi-ja, dvoje dece starosti od 5 i 9 godina, dok su 49-godišnji vozač i putnik – dete, kolima HMP-i prevezeni u Opštu bolnicu Zadra na pružanje lekarske pomoći, gde su im konstatovane teške telesne povrede.

U vremenu od 19.40 do 01.10 sati navedena deonica D-54 bila je zatvorena za sav saobraćaj. U toku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem vozila - Fiata zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom", priopštila je policija.

Kako je objavio HRT, vozač Fiata bio je alkotestiran i nije bio pod uticajem alkohola.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track