HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA O SITUACIJI SA KORONOM: Razmišljamo kako da zaustavimo porast broja zaraženih
Foto: Profimedia

VILI BEROŠ

HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA O SITUACIJI SA KORONOM: Razmišljamo kako da zaustavimo porast broja zaraženih

Hrvatska -

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je govorio da je porast broja zaraženih u Hrvatskoj bio očekivan, priznaje da je cifra od 255 novozaraženih korona virusom u četvrtak za njega bila iznenađenje i sada se, kaže, razmišlja o tome kako da se taj porast zaustavi.

Beroš je za zagrebački RTL rekao da jutarnji brojevi u četvrtak nisu ukazivali na to, ali su, kaže, naknadno došli podaci sa određenih žarišta.

"Ništa. Razmišljamo o svim elementima i trudimo se da nađemo način kako to da se zaustavi", naveo je Beroš.

Dodao je da Hrvatska od broja zaraženih osoba ne može da pobegne.

"Dva dana zaredom je broj veći od 200, danas 255, na taj način smo smo došli do kumulativne stope obolelih u 14 dana koji iznosi 47, što je značajno. Ali je dobro da je većina žarišta pod kontrolom i da znamo izvore širenja infekcije i njihove kontakte", rekao je Beroš.

Na pitanje može li se očekivati dodatni rast broja zaraženih, Beroš kaže da je to teško reći.

Govoreci o epidemiološkoj situaciji i početku školske godine, Beroš je rekao da radna grupa u Ministarstvu obrazovanja upravo raspravlja o tome.

"Oni će zajedno sa stručnjacima koji se bave obrazovanjem doneti kriterijume koji će opisati epidemiološku sliku koja bi eventualno mogla da odloži početak nastave", rekao je ministar i dodao da to ipak ne očekuje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track