HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA O POVEĆANJU BROJA ZARAŽENIH KORONOM: Na respiratoru je 24 ljudi, to je ono što nije dobro
Foto: Profimedia

vili beroš

HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA O POVEĆANJU BROJA ZARAŽENIH KORONOM: Na respiratoru je 24 ljudi, to je ono što nije dobro

Hrvatska -

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš je komentarišući novo povećanje broja zaraženih korona virusom izjavio da je daleko važniji podatak broj hospitalizovanih, novoprimljenih i broj otpuštenih, a posebno broj pacijenata na respiratoru.

Danas je, podsetio je, 299 ljudi na bolničkom lečenju, od čega su 33 nova, ali je i 38 osoba otpušteno, što je ocenio kao dobar trend.

"Na respiratoru su 24 osobe, dva nova pacijenta od juče i to je ono što nije dobro, jer ti koji su na respiratoru upitno je hoće li se oporaviti ili neće", rekao je Beroš novinarima, a prenela zagrebačka N1 tv.

Ministar je podsetio da je Hrvatska na četvrtom mestu u Evropi po broju smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika i istakao da se to mora promeniti.

"Najviše možemo napraviti sami. Znamo način na koji se možemo i moramo boriti protiv ove epidemije i to moramo poštovati", rekao je Beroš.

Prema poslednjem preseku epidemiološke situacije u Hrvatskoj je registrovan 341 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj aktivnih slučajeva u danas ukupno 2.587.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track