HRVATSKI GRAD UKIDA MASKE ZA UČENIKE: Procenjeno je da je veći rizik od zaraze na sasvim drugačijim skupovima!
Foto: Profimedia

hrabro

HRVATSKI GRAD UKIDA MASKE ZA UČENIKE: Procenjeno je da je veći rizik od zaraze na sasvim drugačijim skupovima!

Hrvatska -

Štab civilne zaštite grada Varaždina, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi s proglašenom epidemijom bolesti covid-19 u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, odlučio je da od utorka, 22. septembra 2020. godine, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole sa područja Grada Varaždina i njihovi učitelji ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama tokom nastave.

Kako je prijavljeno, gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika i šef kabineta Civilne zaštite grada Varaždina Zlatan Avar održali su u ponedeljak sastanak s direktorima osnovnih škola i preneli sve informacije i uputstva vezana za sprovođenje ove Odluke.

Posebno se upozorava da se i dalje moraju poštovati i provoditi sve ostale mere, upute i preporuke za sprečavanje širenja bolesti covid-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od utvrđene fizičke udaljenosti, dezinfekcije i higijene do drugih stvari.

„Odlukom se ne krši pravo svakog pojedinca da se, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje i lično uverenje, odluči da i dalje nosi masku uprkos odluci Štaba.

U slučaju da se epidemiološka situacija pogorša, takva odluka će biti odmah revidirana “, kažu oni.

Još jednom se poziva sve građane da poštuju mere za sprečavanje covid-19 (fizička udaljenost, dezinfekcija, higijena, funkcionalno nošenje zaštitnih maski) i poziva se da decu ne vode na veća okupljanja, posebno ona koja su identifikovana kao najveća žarišta zaraze - svadbe.

Kurir.rs/Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track