TODORIĆ OSLOBOĐEN ZAJEDNO SA MENADŽERIMA AGROKORA: Teretili se za fiktivne poslove teške 1.25 MILIONA evra!
Foto: Facebook video prtscr / HRT Vijesti

presuda

TODORIĆ OSLOBOĐEN ZAJEDNO SA MENADŽERIMA AGROKORA: Teretili se za fiktivne poslove teške 1.25 MILIONA evra!

Hrvatska -

Bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim saradnicima izrečena je danas oslobađajuća presuda za zloupotrebe na štetu te kompanije "teške" 1,25 miliona evra.

Todorića, kao predsedniku uprave Agrokora, kao i suoptužene, tužilaštvo je teretilo da su 2013. zloupotrebili položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarske firme za savetodavne usluge Sigman AG, znajući da te usluge nisu, niti će biti obavljene u korist koncerna.

Oslobađajuća presuda je doneta za Todorića, i Agrokorove nekadašnje menadžere Antu Huljeva i Pirušku Canjugu, kao i četvorooptuženu Nikol de Rosi.

Presudu je objavilo sudijsko veće kojim je predsedavala Maja Štampar Stipić.

Todorićeva odbrana po službenoj dužnosti, advokat Ljiljana Planinić, istakla je da tokom sudskog postupka nije dokazano da je njen branjenik počinio krivično delo i predložila njegovo oslabađanje.

Todorić je još od novembra 2017. pod istragom zbog navodno nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, a državno tužilaštvo je u tom, glavnom delu slučaja Agrokor, optužnicu podiglo 15. septembra.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Facebook video prtscr / HRT Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track