POLICIJA UPALA U KUĆE SRBA RANO JUTROS: Uhapšeno 8 meštana Negoslavaca kod Vukovara! Terete ih za zločin u Ovčari!
Foto: Profimedia

privođenja

POLICIJA UPALA U KUĆE SRBA RANO JUTROS: Uhapšeno 8 meštana Negoslavaca kod Vukovara! Terete ih za zločin u Ovčari!

Hrvatska -

Na području Vukovarsko-sremske županije policija privodi danas osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, prenela je Hina.

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su ranije danas da su uhapšeni meštani Negoslavaca, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima.

Načelnik te opštine Dušan Jeckov izjavio je za Radio Borovo da je policija u Osijek privela osam meštana Negoslavaca i da se uglavnom radi o ljudima koji su u ratno vreme bili zaposleni u Vupiku.

Negoslavci su čisto srpsko selo, kraj Vukovara.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je agenciji potvrdila da policija sprovodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog, kako je navela, ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.

"Policijski službenici Radne grupe direktorata policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom, vukovarsko-sremskom i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije sprovode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari", rekla je ona.

Dodala je da je u tom slučaju obuhvaćeno više osoba sa područja Vukovarsko-sremske županije.

U MUP-u kažu da će više informacija "javnosti moći dati po dovršetku svih radnji".

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track