POZADINA FILMSKOG HAPŠENJA U ZAGREBU: Evo zašto je pao ovaj kriminalac, i zašto su ga specijalci nosili! (VIDEO)
Foto: Screenshot Facebook 24 sata.hr

jasno

POZADINA FILMSKOG HAPŠENJA U ZAGREBU: Evo zašto je pao ovaj kriminalac, i zašto su ga specijalci nosili! (VIDEO)

Hrvatska -

Sedam maskiranih specijalaca izveli su u četvrtak popodne muškarca iz Arena centra u Zagrebu.

Hapšenje se dogodilo popodne, dok je u tržnom centru bio veliki broj civila, od kojih su neki snimali događaj. Naročito je zapanjujući bio trenutak kada su maskirani specijalci odveli čoveka niz pokretne stepenice dok mu je glava bila okrenuta ka zemlji.

Kako je Indeks nezvanično saznao juče, muškarac je uhapšen zbog iznude. Upao je u policijsku zamku i uhapšen tokom primopredaje obeleženih novčanica.

Mario Bencek, komandant policijske interventne jedinice, nije razgovarao sa RTL-om o detaljima ove konkretne akcije, već je objasnio situacije u kojima se takve akcije sprovode.

"Kada možemo da izaberemo situaciju, pokušavamo da izvršimo hapšenje tamo gde ne bismo ugrozili nikoga od građana. Nažalost, ponekad smo prinuđeni da izvršimo hapšenje na mestu gde ima više građana", rekao je i dodao da prioritet nije da se ugrozi bilo ko od građana.

Kaže da su juče bili malo izloženi medijima. Kakvo će biti hapšenje, kaže, odlučuje policajac na terenu.

"Policijski službenik procenjuje, ako ga neko napadne, logično je da ga se veže. Konkretno, za hapšenje nošenjem situacija je kada osoba odbija da hoda", kaže Bencek.

Hapšenje u Areni izvršila je Specijalna operativna grupa, a oni su poseban deo interventne policije. Ukupno ih je osam, a oni su zaduženi za najteže i najrizičnije akcije.

Jutarnji piše da hapšenje u zagrebačkom Arena centru nije poseban slučaj, već se radilo na finalizaciji tajne akcije u kojoj je uhapšeno nekoliko ljudi.

Navodno su uhapšene četiri osobe, dve u Zagrebu, jedna na području Šibenika i jedna na području Osijeka. U Zagrebu je navodno uhapšen 30-godišnjak koji je ranije bio poznat policiji.

Navodna iznuda za koju su se osumnjičeni dogodili, dogodila se preduzetniku koji živi na području Zadra, u blizini njegove porodične kuće, pre oko nedelju dana. Preduzetnik je izvestio da su mu tada, bukvalno na putu, dok je vozio automobil, dva automobila preprečila put, vozeći ga pored puta. Navodno su od njega tražili 35.000 evra.

Zahtevana je intervencija specijalne policije jer je muškarac u cevi imao pištolj sa metkom, spreman za upotrebu, a policija ga je ranije prijavila za pokušaj ubistva vatrenim oružjem, piše Jutarnji

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track