HRVATSKI ZDRAVSTVENI SISTEM PRED SLOMOM: Sve veći broj hospitalizovanih, samo u jednom danu je veći za skoro 100!
Foto: Profimedia

MEDIJI

HRVATSKI ZDRAVSTVENI SISTEM PRED SLOMOM: Sve veći broj hospitalizovanih, samo u jednom danu je veći za skoro 100!

Hrvatska -

Nepovoljna epidemiološka situacija u Hratskoj koja traje sedmicama povećava broj novozaraženih korona virusom pa samim tim i broj hospitalizovanih, što je veliki pritisak na bolničke kapacitete širom zemlje.

Ogulinska bolnica prestala je da prima sve pacijente, osim hitnih.

U Brodsko-posavskoj županiji broj hospitalizovanh sa korona virusom je utrostručen u poslednje dve sedmice, a u Osijeku se broj zaraženih ili izolovanih medicinskih sestara popeo na 100, dok je broj pacijenata na respiratoru porastao za 60 odsto, piše zagrebački Jutarnji.

Karlovačka bolnica ostala je bez 10 posto ukupnog kadra, pa se razmišlja o angažovanju penzionisanih lekara.

"Zdravstveni sistem puca širom zemlje", piše Jutarnji i u prilog tome navodi da je samo u jednom danu broj pacijenata povećan za 95.

U subotu je, navodi se, na bolničkom lečenju bilo 731 pacijent, a u nedelju njih čak 825.

"Pred zdravstvenim sistemom je sve veći izazov jer se povećava i broj teških pacijenta kojih je samo juče na respiratoru bilo 58.

U KB Dubrava juče se lečilo 226 pacijenta ili 26 više nego prethodnog dana što pokazuje da se bolnice vrlo brzo pune, rekao je ministar Beroš.

Dodao je da je to razlog što se ove sedmice pokrće uspostavljanje tercijarnog centra u zagrebačkoj Areni u kojoj će raditi zdravstveni radnici iz drugih bolnica i naglasio da će to značiti da će se u ustanovama iz kojih će dolaziti lekari i medicinske sestre raditi sa smanjenim kapacitetom.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track