MEDIJI OTKRILI SKANDALOZNI DOKUMENT HRVATSKIH VLASTI: Ako test na koronu kasni, sve AUTOMATSKI proglasiti zaraženim!
Foto: Shutterstock, Profimedia

portal logično

MEDIJI OTKRILI SKANDALOZNI DOKUMENT HRVATSKIH VLASTI: Ako test na koronu kasni, sve AUTOMATSKI proglasiti zaraženim!

Hrvatska -

Portal Logično je nedavno pisao o tome kako se ljudi u Hrvatskoj koji naruče test na koronu, a iz nekog razloga ne dobiju taj test, proglašavaju Covid-ovim pacijentima i stavljaju u izolaciju.

Sada je portal došao u posed dokumenta pod nazivom „Kriterijumi za testiranje na Sars-Cov-2, prekid izolacije i karantin, verzija 4 od 26. oktobra 2020.“, koji to potvrđuje.

Dokument glasi: „Ako zbog laboratorijskih kapaciteta nije moguće očekivati nalaz u roku od dva dana, nije potrebno testirati ih, ali se smatra da su bolesni sa COVIDA-19“

Ovaj protokol je krivični na nekoliko nivoa. Prvo, bez ikakvog pregleda, neko se proglašava bolesnim. Verovatno svi koji uopšte razmišljaju shvataju da ne postoji naučna osnova za proglašenje nekoga bolesnim bez pregleda.

Još kriminalnija je činjenica da ne samo ako zbog spleta okolnosti s vaše strane ne uspete da pristupite testu, već čak i ako se mediji toliko plaše da se mnogi odluče na testiranje i da se rezultati ne mogu obraditi za dva dana proglasiće vas bolesnim.

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track