VUKOVARAC PREŽIVEO KORONA PAKAO Dvaput izgubio posao u inostranstvu zbog pozitivnog rezultata, a onda su se javili iz laboratorije
Foto: Profimedia

bruka

VUKOVARAC PREŽIVEO KORONA PAKAO Dvaput izgubio posao u inostranstvu zbog pozitivnog rezultata, a onda su se javili iz laboratorije

Hrvatska -

Vukovarac je dva puta dobio pozitivan test na koronavirus, a samo nekoliko sati nakon drugog pozitivnog testa epidemiolozi su mu rekli da je i dalje negativan.

Iako nije bio zaražen i imao je potvrdu da je negativan na COVID-19, satima je na granici sa Srbijom čekao da granična policija proveri da li je zaista negativan jer im je u sistemu rečeno da treba da bude u izolaciji.

"Uglavnom radim u inostranstvu, sad sam u Srbiji. Srećom juče sam postigao negativan rezultat, ali jedva sam prešao granicu. Dobro je što nisam završio u zatvoru", kaže Dalibor Anđelković iz Vukovara, kojeg su epidemiolozi pozvali nakon dva pozitivna testa. i rekao mu da je - i dalje negativan.

Vukovarac koji radi u stolarskoj firmi rekao je za DNEVNIK.hr da je 22. oktobra, kako bi mogao da ide na posao u Beograd, on i pet kolega sa posla testirali na koronavirus u Slavonskom Brodu. Kako su rezultate tog testa dobili prekasno da bi krenuli na put, posao im nije uspeo.

Dva dana kasnije, posao je dogovoren u Berlinu, pa su morali ponovo da se testiraju, jer za ulazak u Nemačku moraju da imaju negativan test na koronavirus. Šest njih je testirano u KBC-u Osijek, a nalazi su pokazali da je njih pet bilo pozitivno, a jedno negativno na infekciju COVID-19.

"Nisam verovao jer nemam nikakvih simptoma i ne mogu da se zarazim za dva dana, ali hajde. Zovem bolnicu u Osijeku i lekar mi kaže da možemo ponovo da se testiramo. Nas četvoro smo u bolnicu došli automobilom i ujutro nas zovu pozitivnim." .

"U međuvremenu me zovu epidemiolozi iz Vukovara da kažu da smo moja porodica i ja u izolaciji. Imam 10 godina, oni imaju 14 dana. A nakon nekoliko sati iz laboratorije u Osijeku zovu i kažu: 'Imate grešku, svi ste negativni.'“, kaže Anđelković i dodaje da je ponovljeno testiranje obavljeno 26. oktobra, a u međuvremenu je posao u Berlinu propao.

Kako je na kraju dobio negativan rezultat, Dalibor Anđelković je trebalo da ode na posao u Novi Sad, na koji je krenuo u sredu, i proživeo je pakao na granici sa Srbijom.

"U Erdutu na granici policija mi kaže da sam u crvenom i da sam zaražen. Kažem im da imam papir koji sam negativan. Dva sata sam sedeo na granici i nekako ih nagovorio da me puste kući", rekao je Anđelković.

"Verovatno su želeli da me odvezu kući kombijem, pa su rekli: 'Idite kući svojim automobilom i tamo će vas čekati policija.' Kod kuće su mi rekli da je policija neko vreme kružila i čekala me", rekao je. kada je s granice stigao kući u Vukovar, rekli su da je počinio zločin, mada im je ponovio da njihov negativni nalaz ne bi trebalo da bude izolovan.

Nakon nekog vremena, policija ga je kontaktirala i potvrdio da više nije registrovan kao pozitivan na COVID i da može nesmetano napustiti zemlju. "Poludio sam, bila je to katastrofa", zaključio je ovaj Vukovarac.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track