FILMSKA POTERA U HRVATSKOJ: Nemica divljala po putevima, vozila u kontrasmeru, pa udarila u policijsko vozilo
Foto: Profimedia

saslušana u tužilaštvu

FILMSKA POTERA U HRVATSKOJ: Nemica divljala po putevima, vozila u kontrasmeru, pa udarila u policijsko vozilo

Hrvatska -

Hrvatsko tužilaštvo saslušalo je državljanku Nemačke (62) koja je u septembru napravila haos na hrvatskim putevima, pošto je vozila u kontra smeru, udarila u policijsko vozilo, a potom krenula da beži... Tu nije bio kraj njenim ludorijama, pa joj je zbog svega određen i pritvor.

Nemica je, naime, 29. septembra od 22:11 do 23:30 časova vozila na Istarskom ipsilonu. Od ulaza u mestu Kanfanar do naplatne stanice Umag vozila je u suprotnom smeru.

Kod naplatne stanice je udarila u vozilo ispred sebe. Policajac joj je naredio da izađe iz automobila, na što se ona oglušila i zadnjim delom svog vozila udarila u prednji deo službenog policijskog vozila i odgurala ga nekoliko metara, piše Denvnik.hr.

Potom je dodala gas i naglo krenula prema policajcu zbog čega je on ispalio tri hica iz pištolja u smeru prednjih guma na njenom automobilu i skočio u stranu kako bi izbegao da ga pokosi.

Nažalost, tu se drama nije završila. Prkosna Nemica se tada ponovo uključila na Istarski Ipsilon, ali u suprotan smer prema Puli vozeći velikom brzinom. U više navrata je skoro udarila u vozila koja su dolazila iz suprotnog smera.

Policajci su je pratili u vozilima pod rotacijom i u više navrata su pokušali da je preteknu, ali bez uspeha jer je vozilom skretala iz trake u traku. Kad su uspeli da je preteknu i napravie blokadu na putu, ona se prednjim delom vozila zaletela u policijsko vozilo i pokušala da ga izgurati sa kolovoza.

Kada više nije mogla da pobegne, zaključala se u vozilu i odbijala da izađe sve dok policajci nisu razbili staklo na vozilu i tako je izvukli napolje. Tada je upaljačem i upaljenom cigaretom pokušavala da opeče policajca nakon čega su je savladali upotrebom sredstava prisile.

Županijski sud u Puli odredio joj je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track