Najnovije vesti

ALARMANTNI PODACI! NAJCRNJI DAN U HRVATSKOJ OD POČETKA PANDEMIJE: 4.080 novoobolelih od korone, virus za 24 sata odneo 48 života
Foto: EPA / Antonio Bat

DRAMATIČNO

ALARMANTNI PODACI! NAJCRNJI DAN U HRVATSKOJ OD POČETKA PANDEMIJE: 4.080 novoobolelih od korone, virus za 24 sata odneo 48 života

Hrvatska

U Hrvatskoj je potvrdjeno najviše novoobolelih od Kovida-19 u jednom danu dosad, njih 4. 080, a umrlo je 48 osoba, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Aktivnih slučajeva zaraze je 22.408, medju njima je 2.240 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 266.

U protekla 24 časa oporavilo se 3.349 osoba, a testirano je njih 11.091. Trenutno je u samoizolaciji 51.514 gradjana.

Od početka epidemije, korona virus je potvrdjen kod 119.706 osoba od kojih se dosad oporavilo njih 95.698, a umrlo 1.600. Testirano je ukupno 724.820 osoba.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Hrvatska od ponoći kreće s rigoroznijim merama u borbi protiv širenja korona virusa, medju kojima su zatvaranje kafića i restorana, s izuzetkom dostave hrane, a zabranjuju se i svadbe.

Zabranjuju se javni dogadjaji na kojima je više od 25 osoba, dok na privatnim okupljanjima može biti najviše deset osoba. Javna dogadjanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najviše do 22 časa.

Radno vreme pekara ograničeno je do 22 časa, a prodružena je i zabrana prodaje alkohola od 22 časa do 6 ujutro.

Takodje na snazi ostaje zabrana rada kazina i kladionica.

Obustavlja se održavanje sajmova i turističkih dogadjanja, rad teretana, dečijih i plesnih igraonica, sportska takmičenja i treninzi, osim za sportiste najvišeg ranga.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Škole stranih jezika mogu raditi samo online. Bioskopi mogu nastaviti da rade, ali uz ograničenja u broju posetilaca, a zabranjenjuje se konzumacija pića i hrane.

Preporuka je da se mise održavaju putem radija i televizijskih programa kad god je moguće, a ako idu uživo, na njima je moguće prisustvo najviše 25 vernika.

Trgovine i trgovački centri ostaju otvoreni, ali moraju ograničiti broj kupaca u skladu s opštim merama i istaknuti najveći mogući broj kupaca, uz pojačane higijenske mere.

Preporuka je poslodavcima da omoguće rad od kuće ili klizno radno vreme kad god je to moguće.

Škole ostaju otvorene, s tim da fakulteti od ranije uglavnom rade online. Predlaže se produženja zimskih školskih praznika za jednu sedmicu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...