SKANDAL U VUKOVARU: Državni sekretar prvo prekršio korona mere, pa psovao "majku četničku" srpskom policajcu! Sada dao ostavku
Stjepan Sučić, Foto: Youtube/Udruga Za Vukovar

protiv njih je podneta krivična prijava

SKANDAL U VUKOVARU: Državni sekretar prvo prekršio korona mere, pa psovao "majku četničku" srpskom policajcu! Sada dao ostavku

Hrvatska -

Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru", potvrđeno je iz tog resora.

"Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru, izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojim gestom ili izjavom povredio", naveo je Sučić u ostavci.

Svestan odgovorne dužnosti koju obavlja, naveo je da ne želi da bude opterećenje aktuelnoj vladi ni Ministarstvu koji su mu ukazali poverenje.

Sučić i direktor Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izazvali su petak iza ponoći "težak incident" u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada.

Oni su sedeli u lokalu koji je, u skladu sa epidemiološkim merama koje su te noći stupile na snagu, trebalo da bude zatvoren, a kada je policija došla da ih upozori Sučić i Šeremet su odbili da se legitimišu.

foto: Profimedia

Policija je u pomoć pozvala kolege iz Interventne pa su Sučić i Šeremet privedeni i protiv njih je podneta krivična prijava.

Šeremet je pružao otpor privođenju, dok je Sučić pošao bez opiranja.

Ipak, ni Sučić se nije uzdržao pa je na ulasku u policijsku stanicu rukom udario u vrata i oštetio ih.

Pozivajući se i na informacije iz lokala, Jutarnji piše da je sve što se dogodilo bilo veoma ružno i mučno.

Sučić i Šeremet su pretili policajcima da će dobiti otkaze, a jedan od njih dvojice pretio im je da će pozvati ministra policije Davora Božinovića, dok je, kako se navodi, jedan od policijskih službenika, pripadnik srpske nacionalne manjine, morao da istrpi uvrede na na račun svoje nacionalnosti. Navodno, Sučić mu je psovao "majku četničku",

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Udruga Za Vukovar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja