PAKAO U PETRINJSKOJ BOLNICI: U mraku, bez struje i vode, bolesnici čekaju premeštaj! Zatrpane traže pod svetlom rotcija!
Foto: Profimedia / Damir SENCAR / AFP

nadljudski napori

PAKAO U PETRINJSKOJ BOLNICI: U mraku, bez struje i vode, bolesnici čekaju premeštaj! Zatrpane traže pod svetlom rotcija!

Hrvatska -

Situacija u hrvatskom gradu Petrinja, koji je danas pofgodio razoran zemljotres magnitude 6,3 Rihtera, najbliže se može opisati kao paklena.

Evakuacija pacijenata iz Specijalne bolnice za hronične bolesti u Petrinji i dalje traje, a kako javlja zzagrebačka N1 TV, u bolnici nema struje, još nisu dobili agregat te 18 bolesnika leži u mraku.

Tlo i dalje podrhtava, a bolesnici čekaju vojne kombije kako bi ih prevezli u druge bolnice.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kaže da grad preživljava pakao, a da se tačan broj žrtava još ne zna.

"Nemam tačan broj. To je najstrašnije, kad moraš doći do čoveka i izaziti mu saučešće. Bez struje smo, bez vode. Sve je popucalo. Mi smo ovde u jednom mraku, u razrušenom i tragamo za ljudima", ističe.

Vodovod u Petrinji ne funkcioniše, građani imaju samo cisterne s vodom.

"Mi dobijamo vodu i imamo za piće, ali vodovod nam ne radi. Potres nam je oštetio uličnu filtraciju. Oko 190-200 ljudi je u kasarni. U te stanove možemo smestiti 500 ljudi. To su novi stanovi i u njima mogu živeti dok ne nađemo drugo rešenje", kazao je.

"Nama je sve i jedna ustanova uništena. Mi nemamo gradsku upravu. Sistem je ovde jednostavno umro, on ne postoji. Moramo obnoviti komunikaciju", dodaje.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Profimedia / Damir SENCAR / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track