TLO NI JUTROS NE PRESTAJE DA SE TRESE! Novi zemljotresi pogodili Hrvatsku: Najjači je bio 4,8 po Rihteru, epicentar kod Petrinje
Foto: EPA / Antonio Bat

potres

TLO NI JUTROS NE PRESTAJE DA SE TRESE! Novi zemljotresi pogodili Hrvatsku: Najjači je bio 4,8 po Rihteru, epicentar kod Petrinje

Hrvatska -

U 6:16 sati novi zemljotres pogodio je Hrvatsku. Kako su kazali iz Seizmološke službe, prvi je potres bio 4.7 Rihtera, a onaj kasniji 4.8. Onda se osetio još jedan, taj je imao 3.9 Rihtera.

"Naknadni potresi, 30.12.2020. u 6:15 (M 4.7), 6:26 (M 4.8) i 6:29 (M3.9)", objavila je Seizmološka služba na Tviteru.

Seizmologinja: Prvi je bio 4.7, a drugi 4.8 Rihtera

Direktroka Seizmološke službe za Hrvatski radio kazala je da je epicentar bio kod Petrinje.

"Potres u 6.15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić", direktorka Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potvrdila da će se tlo i dalje tresti.

„Hoće, trešće se duže vreme, zemljotres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih", kazala je.

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, imati uticaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak.

"Sasvim sigurno", rekla je.

Navela je da je Petrinju od ponedeljak pogodila „ogromna količina“ manjih potresa. Trese se gotovo svaki minut, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.

U jučerašnjem zemljotresu poginulo sedam osoba

Nakon jučerašnjeg potresa od 6.2 Rihtera u Petrinji, osetilo se više slabijih potresa. U jučerašnjem potresu od 6.2 Rihtera poginulo je sedam osoba. Materijalna šteta je ogromna, u Petrinji gotovo da nema građevine koja nije oštećena.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track