PLENKOVIĆ U POSETI SISKU: Što se tiče hrane u Petrinji, hvala svima na trudu! Svi oni kojima treba topli obrok, dobiće ga
Foto: Profimedia/Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS

hrvatski premijer

PLENKOVIĆ U POSETI SISKU: Što se tiče hrane u Petrinji, hvala svima na trudu! Svi oni kojima treba topli obrok, dobiće ga

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved stigli su u Sisak gde su počele završne pripreme za skidanje zvonika sisačke katedrale. Nakon toga sastaće se s biskupom i obići grad.

"Katedrala je stara 260 godina i ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli smo ovde da damo podršku vatrogascima koji to rade. Ministar Medved me izvestio o svim temama na Banovini.

Zahvaljujem svim volonterima koji su podelili na hiljade obroka, oni će još jedno vreme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će firma Pleter preuzeti podelu toplih obroka. Svi oni kojima treba topli obrok, dobiće ga. Dogovorena je nabava 600 stambenih kontejnera i otkup 250 mobilnih kućica", kazao je Plenković.

Komentisao je kritike da sistem nije funkcionisao.

"Što se tiče hrane u Petrinji, zahvaljujem svima koji su nesebično došli i dali svoj trud. Velike količine hrane koje su skuvane dolazile su od Crvenog krsta... ceo proces ide dobro…", uveren je.

Podsetimo, juče je ministar Darko Horvat rekao da je brojka od 15.000 toplih obroka, koliko ih se dnevno priprema u Petrinji, prevelika, te da država preuzima organizaciju prehrane.

"Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedeljka uvodimo organizovani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni", rekao je juče Horvat.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track