LEDOM OKOVANA DALMACIJA: Temperature ispod nule, sneg zabeleo i ostrva! (VIDEO)
Foto: Screenshot YT/Dalmacija Danas

nepogoda

LEDOM OKOVANA DALMACIJA: Temperature ispod nule, sneg zabeleo i ostrva! (VIDEO)

Hrvatska -

Baš kako su meteorolozi i najavili, u subotu su se na južnom Jadranu temperature spustile ispod nule, a oko Splita, u Zagori i na ostrvima pada slabi sneg.

Kako kažu meteorolozi, na Mosoru pada sneg, a ima ga i na Braču, Hvaru, Visu i Šolti, kao i u Zagori, te od jutros pada i u Dugopolju.

U Zagori je nekoliko stepeni hladnije nego na ostrvima i uz more gde su se temperature spustile ispod nule i kreću se do - 2. Rano ujutro je duvala bura, kasnije sa smanjenom snagom.

U Splitu je oblačno, a oko 9 sati je temperatura bila -1, a subjektivni hladnoće -8. Maksimalna temperatura u Splitu danas bi trebala biti 3 stepena i to oko podne.

Sutra se očekuju nešto sunčanije vreme te više temperature do maksimalnih 5 stepeni. I dalje će duvati bura, prognozirali su u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Od Danijele Ivanović iz Jadrolinije se saznaje da u splitskoj okolini sve ide prema redu plovidbe. Jutros je katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split isplovio bez uplova u luku Bol.

Na ostrvu Korčuli u subotu je u jutarnjim satima počeo jače da pada sneg, a zadržao se i u mestima uz more, gde su rive i krovovi pokrivene s nekoliko centimetara snega.

Na glavnom putu od trajektnog pristaništa u Korčuli prema zapadnom delu ostrva sneg je visine 5 centimetara, uz više leda zbog čega su zimski uslovi saobraćaja, rekao je načelnik štaba civilne zaštite Grada Korčule Ivan Šale.

Na terenu su i radnici Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, koji čiste sneg i pomažu retkim vozačima lakše snalaženje.

Dežurni u DVD Korčula upozorava ljude da ne izlaze napolje zbog poledice.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja