Najnovije vesti

HDZ SE OSEĆA DISKRIMINISANIM I NA UDARU GOVORA MRŽNJE: Verbalna "Oluja" kao reakcija na potez portala Indeks! Ovo ih je zabolelo!
Foto: Facebook/Three Monkeys

bruka

HDZ SE OSEĆA DISKRIMINISANIM I NA UDARU GOVORA MRŽNJE: Verbalna "Oluja" kao reakcija na potez portala Indeks! Ovo ih je zabolelo!

Hrvatska

Nakon što je premijer Andrej Plenković u Zadru objavio saopštenje u kom je portal Indeks.hr optužio za govor mržnje, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) isto je objavila na svom službenom Facebook profilu.

HDZ je podršku Indeksa riječkom kafiću Three Monkeys, koji ne želi članove HDZ kao goste, nazvao izlivom mržnje i najavio pravne korake.

Podsećanja radi, danas je na naslovnici Indeksa postavljen iskačući prozor sa pitanjem "Ako želite da pristupite Indeksu, potvrdite da ste čovek!" Ponuđeni odgovori su bili "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovek".

Odgovor "Ne, ja sam član HDZ-a" doveo je do svih tekstova sa oznakom "zločinačka organizacija".

"I danas smo svedoci agresije, vređanja i diskriminacije od strane jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo posljednjih dana bili izloženi samo zbog političke pripadnosti. Važno je napomenuti da ne reagujemo iz osećanja naše političke pripadnosti.

Posle 10 dana javne tišine govora mržnje od strane ugostitelja iz "Tri majmuna", usledio je novi čin diskriminacije članova i simpatizera jedne političke stranke. Ako ne dođe do šire društvene reakcije na ovakve i slične izlive mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu desiti nekom drugom. A to nije pravi izbor za društvo koje želimo da gradimo kao moderno, kulturno, progresivno, inkluzivno i tolerantno.

S obzirom na to da je zabranjena upotreba audio i / ili audiovizuelnih medijskih usluga za podsticanje mržnje ili diskriminacije na osnovu političkih ili drugih uverenja, očekujemo odgovarajući odgovor vlasti i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica poduzet će odgovarajuće pravne akcija, " piševu statusu HDZ-a.

Pristalice HDZ-a dale su brojne komentare ispod izjave u kojoj je HDZ prozvao Indeks zbog širenja govora mržnje.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...