GENERAL BORISLAV ĐUKIĆ U BOLNICI: Korona se proširila splitskim zatvorom, osuđeni Srbin zaražen
Foto: Screenshot

u zatvoru od 2016. godine

GENERAL BORISLAV ĐUKIĆ U BOLNICI: Korona se proširila splitskim zatvorom, osuđeni Srbin zaražen

Hrvatska -

General JNA Borislav Đukić, koji je nedavno u prvom stepenu osuđen na 10 godina zatvora zbog navoda da je kriv za rušenje brane Peruća 1993. godine, prebačen je iz splitskog zatvora u Klinički bolnički centar Split, javili su hrvatski mediji.

Dalmatinski portal navodi da je general iz zatvora u KBC prebačen juče zbog virusa korona, kao i da je prošle sedmice u zatvoru došlo do naglog širenja zaraze.

Ovaj portal navodi da je pre pet dana pozitivno bilo 30 pritvorenika i službenika, a sada je, prema podacima Ministarstva pravosuđa, pozitivnih čak 56 ljudi, od čega 41 pritvorenik.

"Jedna osoba hospitalizovana je u spoljnoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest kovid 19", odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na pitanje zbog čega je Đukić prebačen u bolnicu.

Navode da Uprava za zatvorski sistem i probaciju i zatvor u Splitu u saradnji s nadležnim službama preduzimaju sve nužne mere za sprečavanje širenja virusa.

Đukić se u splitskom zatvoru nalazi od 2016. godine. Na prvom suđenju za Peruću osuđen je na devet godina zatvora. Na ponovljenom suđenju dobio je godinu dana zatvora više.

Kurir.rs/Dalmatinski portal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track