Najnovije vesti

GRADONAČELNIK PETRINJE: Novi potres nas je stvarno uzdrmao! Osetili smo kako padaju preostali delovi grada! Obnova teče sporo!
Foto: Youtube prtscr / HRT

nakon jakog zemljotresa

GRADONAČELNIK PETRINJE: Novi potres nas je stvarno uzdrmao! Osetili smo kako padaju preostali delovi grada! Obnova teče sporo!

Hrvatska

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izjavio je da ih je jutrošnji zemljotres snažno uzdrmao, da značajnije štete nisu zabeležene, ali je izneo i niz primedbi na proces obnove pogođenog područja i nezadovoljstvu građana.

"Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osetili smo kako padaju preostali delovi grada. Komandant varogasaca nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, ali potresi ne prestaju, to je traumatizujuće za sve građane Banije", rekao je Dumbović za zagrebačku N1 tv.

Područje Banije jutros je pogodio zemljotres magnitude 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru bio je V (pet) stepeni EMS-ove skale. 

petrinja, Hrvatska, potres
foto: Profimedia

Dumbović je dodao da građani nisu zadovoljni tempom pomoći.

"Građanima sve izgleda sporo, nisu zadovoljni. Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mesta, treba im pomoći, treba osetiti da vraćamo život gradu", rekao je Dumbović.

Ističe da finansijskih sredstava za preduzetnike nemaju.

"Tu je ključ cele priče. Bojim se da će biti operacija uspela, a pacijent mrtav".

Dubović kaže da se politika u ovom trenutku najviše bavi kampanjom i smatra da su Štabu za obnovu potrebni operativci koji bi stalnno bili na zemljotresom pogođenom području.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / HRT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...