Najnovije vesti

MILANOVIĆ ODGOVORIO PUPOVCU: Plačibabo, objavi sve poruke ako smeš! Ja bih se na tvom mestu, figurativno, ubio!
Foto: EPA/DANIEL NOVOTNY

žuta minuta predsednika hrvatske

MILANOVIĆ ODGOVORIO PUPOVCU: Plačibabo, objavi sve poruke ako smeš! Ja bih se na tvom mestu, figurativno, ubio!

Hrvatska

Hrvatski predsednik Zoran Milanović oglasio se na Fejsbuku nakon konferencije predsednika SDSS-a Milorada Pupovca koji ga je, reagujući na njegove prethodne prozivke zbog sukoba imenovanja predsednika Vrhovnog suda, optužio za vršenje pritiska, kršenje Ustava, laži, podrivanje javnih institucija...

Uoči konferencije, Pupovac je objavio i poruke za koje je tvrdio da je dobio od Milanovića, a tokom konferencije, govoreći o Baniji, jedva je zadržavao suze, piše "Jutarnji list".

Milanović je u svojoj objavio osporio legitimitet Pupovca kao predstavnika Srba u Hrvatskoj.

"Očekivano, nakon urgentnih konsultacija sa svojim šefovima, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja sa lažima i teškim glupostima. Očajno nekoherentan za jednog profesora lingvistike, pokušava da podvali idiotariju prema kojoj Predsednik Republike krši Ustav vršeći pritisak na njega i poslanika Kajtazija. Prvo, ne upoređuj sebe s Kajtazijem, crni Milorade. Veljko je ušao u Sabor sa tri hiljade glasova. U Republici Hrvatskoj ima deset hiljada Roma. On u toj populaciji ima veći legitimitet nego ja u opštoj. Ti sa mizernih deset hiljada glasova. Srba je u Hrvatskoj prema zadnjem popisu bilo 200.000, ali dobro znamo da sigurno još sto hiljada naših građana ima poreklo/identitet koji je u manjoj ili većoj meri srpski. Čak deset hiljada je odabralo tebe. Ja bih se, na tvom mestu, figurativno, ubio. Ili zaćutao", napisao Milanović.

Hrvatski predsednik je potom dodao da je on pravi predstavnik Srba u njegovoj zemlji.

"Predstavnik Srba u našoj državi, jednako kao što sam predstavnik Hrvata, sam ja, ne ti. Tople i bratske reči koje mi već više od petnaest godina upućuju hrvatski Srbi stvorile su u meni i vrlo jaku emociju prema njima. “Zoki, ti si majka srpskog naroda”, često bi mi tepale starije žene i majke Korduna, Banije, Plaškog, Lapca... Asocira li ti to jednog drugog junaka onog davnog rata, Milorade?", zapitao je Milanović.

Milanović je zatražio od Pupovca i da "objavi sve poruke" bez, kako kaže, cenzure.

"Opet cenzurišeš, kao u Novostima, kao u Kumrovečkoj školi.. čik, objavi, ako smeš. Nema tu ničeg prostačkog, nikoga nisam nazvao smećem ili baljezgao o profesorkama prava koje se rado prepuštaju vucaranju po blatu. Samo prokleta istina. Zlatu Đurđević si prvo nazvao samodiskvalifikovanom (original Plenkovićev plitki vokabular, ergo protivustavni pritisak? Or what?) padobrankom, da bi je, nakon što sam te raskrinkao k’o zadnjeg mehanskog tata, danas obasuo komplimentima. U čemu je, onda, problem, crni Mićo, ustavobranitelju naš? Jedino što vas, dakle, zanima jeste kavga sa mnom - evo, imate je - ali pre svega želite da sprečite svaku promenu u HDZ-ovom pravosuđu, po Plenkovićevom nalogu. Nećeš izbeći strašni sud i suočavanje sa mojom kandidatkinjom u Saboru. I okani se brige za tuđu decu i njihov razvoj. Decu plaše tobom, ne mnome, crni Milorade", napisao je Milanović.

Pupovac je ranije održao pres konferenciju na kojoj je Milanovića optužio da koristi jezik ekstremne desnice pun psovki, uvreda i kleveta, kazavši da "decu treba sklanjati od TV-a kada on govori".

Prethodno je objavio prepisku sa Milanovićem. Više o tome OVDE.

Kurir.rs/Jutarnji list/24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...