NA JADRANU DRUGO GODIŠNJE DOBA: Stigle jake kiše, olujni vetrovi a zbog ogromnih talasa prekinute linije na moru!
Foto: Printscreen Youtube/Ivedome Maricic

zahlađenje

NA JADRANU DRUGO GODIŠNJE DOBA: Stigle jake kiše, olujni vetrovi a zbog ogromnih talasa prekinute linije na moru!

Hrvatska -

Malo posle 19 sati deo Jadrana zahvatila je najavljivana obilna kiša koja je u tom delu Hrvatske uzrokovala velike talase.

Promena vremena najviše se osetila na severnom Jadranu, gde je već palo čak 73 litara kiše po kvadratnom metru, pre svega u Ugrinima, Poljanama i Lovranu, prenosi portal Dalmacija danas.

Na Jadranu takođe duva i vetar jugo koji ponegde ima i olujne udare, pa su tako u Splitu danas poslepodne izmereni udari do 65 kilometara na sat, a snažan vetar je podigao talase koji su poremetili pomorski saobraćaj.

Kako se navodi, zbog velikih talasa u prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Korčula, Zadar-Pula, Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Mali Lošinj-Cres-Rijeka, kao i trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje.

Upozorenje na potencijalno opasno vreme, odnosno žuti meteo alarm izdato je i za područje Krajine, Hercegovine, Posavine i Semberije zbog obilnije kiše i pojačanog vetra, prenosi banjalučki portal Nezavisne.

Obilnija kiša sa pojačanim vjerom najavljena je za područja Banjaluke, Foče i Trebinja, a očekivana količina padavina je između 20 i 30 litara po metru kvadratnom.

Za područje Prijedora, te uz reku Savu do Bijeljine, najavljen je pojačan vetar, koji će duvati 40 metara u sekundi.

Obilnija kiša, između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom, očekuje se i na području Mostara i Livna.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja