ŠTIĆENICI VASPITNO-POPRAVNOG DOMA POPILI DEZINFEKTIVNO SREDSTVO: Brza reakcija nadležnih ih spasila od većih zdravstenih problema
Foto: Profimedia

bruka

ŠTIĆENICI VASPITNO-POPRAVNOG DOMA POPILI DEZINFEKTIVNO SREDSTVO: Brza reakcija nadležnih ih spasila od većih zdravstenih problema

Hrvatska -

U Turopoljskoj vaspitno-popravnoj ustanovi nekoliko maloletnika je pre nekoliko dana pilo dezinficijens, javlja RTL. Morala je da interveniše hitna pomoć.

" Znamo da su oni to sredstvo popili. Ono što mogu da kažem je da za njih ne postoje veći zdravstveni problemi. Na vreme smo to utvrdili, sprečili. Ono što je novo, naređuje nam se da se sve ovo ukloni sa dostupnih javnih mesta “, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde i uprave Josip Salapić.

Incident je izazvalo njih petoro. A da li će neko za to odgovarati - Ministarstvo još utvrđuje. Propust pravosudnih zvaničnika još nije vidljiv.

"Upoznati smo sa situacijom u obrazovnoj ustanovi. Ne znam koji su razlozi, ali znamo da je sada u ustanovi Turopolje mnogo bolji smeštaj za maloletnike, a naše kolege tamo pokušavaju da naprave sve legalno. “rekao je predsednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević.

Trenutno u Turopolju ima 27 maloletnika, ali u čitavom zatvorskom sistemu ima više od prostora - čak 3708. Od zemljotresa u Sisku, zatvor u tom gradu više nije u funkciji. Svi zatvorenici su raspoređeni, što je delimično razlog zašto je situacija u zatvorima pretrpana.

„Zatvor Remetinec, zatvor Lepoglava, zatvor Glina, danas imam izveštaj za zatvor u Osijeku - da ima više zatvorenika nego kapaciteta“, kaže Salapić.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track