HRVATSKI PENZIONERI RAZOČARANI KORONA DODATKOM: Očekivali smo nekoliko puta veće iznose!
Foto: Profimedia

standard

HRVATSKI PENZIONERI RAZOČARANI KORONA DODATKOM: Očekivali smo nekoliko puta veće iznose!

Hrvatska -

U anketi su hrvatski penzioneri imali priliku da kažu šta misle o korona dodatku, a rezultati sugerišu da su razočarani. Možda ovo ne treba da čudi jer su predstavnici penzionera tražili dodatke u mnogo većim iznosima od onih oko kojih su se na kraju uspeli da dogovore.

Pre dve nedelje predstavljeni su iznosi paketa za penzionere, koje su u anketi pitali šta mislite o njima. U anketi je učestvovalo više od hiljadu njih i rezultati nisu sjajni.

Na anketno pitanje ‘jeste li zadovoljni dodatkom od 400 do 1200 kuna (50-160 evra)’, 692 (57,8 odsto) odgovorilo je ‘Nema šanse’. Nešto manji broj glasova prikupio je odgovor "Očekivao sam veće iznose" (352 glasa, 29,4 odsto).

Možda se ne bismo trebali čuditi zašto je tome tako, jer su predstavnici umirovljenika na početku pregovora s Vladom tražili dodatke u iznosu od 2.500 i 1.500 kuna (330 i 200 evra), u zavisnosti o visini penzije. Sad kad znamo da će većina penzionera dobiti mnogo manji iznos paušala, penzioneri nisu preterano oduševljeni postignutim dogovorom.

Međutim, ima i onih kojima je takav sporazum dobar. U anketi je 87 (7,2 odsto) ljudi odgovorilo da je "dodatak u ovim iznosima odgovarajući", a drugih 66 (5,5 odsto) smatra da su dogovoreni iznosi odlični.

Kurir.rs/Mirovina.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track