PILOT-SVADBA U HRVATSKOJ: Bogata trpeza, živa muzika a od mladenaca ni traga ni glasa
Foto: Printscreen/Instagram

korona svadba

PILOT-SVADBA U HRVATSKOJ: Bogata trpeza, živa muzika a od mladenaca ni traga ni glasa

Hrvatska -

U Zagrebu je sinoć organizovana druga simulacija ceremonije venčanja sa oko 130 učesnika.

Na "pilot-svadbi" nije bilo mladoženje i mlade, ali su svi ostali elementi poput benda koji uživo svira, bili isti kao na pravoj ceremoniji. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, piše hrvatski Indeks.

Za razliku od prvog organizovanog pre nekoliko dana, ovom događaju prisustvovale su tri grupe gostiju - vakcinisani sa obe doze, testirani (dan ranije PCR testom) i ljudi koji su se oporavili od kovida-19 u roku od šest meseci. Gosti sa venčanja biće testirani nedelju dana nakon događaja, a rezultate oba testa očekuje se da saopšti Štab civilne zaštite.

Povoljan ishod oba testa, nadaju se organizatori, biće korak ka staroj normalnosti i mogućnosti otvaranja ugostiteljske i drugih industrija, uz poštovanje određenih uslova koje će definisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nakon vrlo uspešnog prvog pilot projekta održanog u četvrtak, kojem je prisustvovalo više od 80 ljudi, večeras drugi pilot projekat ima za cilj da pokaže da su ceremonije venčanja bezbedne, rekla je Žalin Troskot, predsednica Nezavisnog udruženja ugostitelja.

Gostima je bio poslužen dalmatinski pršut, izbor domaćih sireva i salama, dimljena tunjevina za salatu, prolećne rolice, razni suši, gorgonzola sa mariniranim breskvama, kruškama i orasima, salata od bebe hobotnice sa povrćem, istarske masline i sir, salata od bukovače, ramstek, domaći pečeni štrukli, svinjski kolut punjen slaninom, sos od šumskog voća sa domaćim njokima, pileći medaljoni u panco mrvicama sa rižotom, pečena teletina "ala peka" sa krompirom i povrćem.

U međuvremenu, hrvatska industrija zabave najavila je tužbu protiv Štaba civilne zaštite zbog toga što su ih njihove epidemiološke mere ostavile bez posla.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track