U HRVATSKOJ MARIHUANA ZABRANJENA I NA MAJICAMA: Mladi Varaždinac nije verovao zbog čega je uhapšen!
Foto: Aleksandr Kondratov / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock

ludilo

U HRVATSKOJ MARIHUANA ZABRANJENA I NA MAJICAMA: Mladi Varaždinac nije verovao zbog čega je uhapšen!

Hrvatska -

Opštinski sud u Varaždinu u ponedeljak je javno objavio sadržaj nepravosnažne presude donete početkom aprila 2021. godine kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, piše portal Varaždinski.hr.

Kako je istaknuto u presudi, okrivljeni je 'kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je odštampana slika lišća droge 'marihuane', a na koji način je isti vršio promociju, oglašavanje i prezentiranje droge 'marihuane''.

Na taj je način prekršio člana 4. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga koji glasi: 'Zabranjen je svaki oblik promocije i oglašavanja droge i nove psihoaktivne materija, izrade, posedovanja, upotrebe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način'.

Sudija varaždinskog suda odlučio je okrivljenika kazniti novčanom kaznom u visini 300 kuna (1 evro - 7,5 kuna), a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

U presudi je dodatno istaknuto da će se po pravosnažnosti ove presude 'crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalazi istaknuti znakovi marihuane uništiti'.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od osam dana od prijema presude, piše Varaždinski.hr.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track