ZAGREB POD OPSADOM: Vrane ponovo napadaju, nova žrtva gospodin kome ni kišobran nije pomogao VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

vrane napadaju

ZAGREB POD OPSADOM: Vrane ponovo napadaju, nova žrtva gospodin kome ni kišobran nije pomogao VIDEO

Hrvatska -

Vrane u Zagrebu ne posustaju, njihovi napadi na ljude se iz godine u godinu ponavljaju u određenim delovima prestonice, a njihova žrtva je jutros bio stariji gospodin koji je napadnut na Trešnjevci.

"Čuo sam dernjavu i pogledao kroz prozor. Stariji gospodin se borio s vranama, ali bilo ih je više. Bile su jako nasrtljive. Baš je bilo gadno“, ispričao je za 24 sata.hr očevidac ovog napada.

"Ma to je bila prava borba, baš ono, borba. Nije ništa mogao, iako je mahao kišobranom. Tek sam nakon dva minuta počeo da snimam. Biće tu svega, jer jako puno ljudi prolazi ovuda…“, ispričao je očevidac koji je i snimio napad.

Dodao je da su vrane tu došle zato što je neko počeo da ih hrani i zato, kaže, se one sada ne pomeraju.

Lekari Klinike za traumatologiju poslednjih nekoliko dana svakodnevno zbrinjavaju pacijente – zbog napada vrana. Iako napadi vrana u ovo doba godine nisu retkost, lekari tvrde da ovakve povrede, kao ove godine, ne pamte.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista dr Stipe Ćorluka je pre dva dana izjavio da je tokom tri dežurstva primio čak četiri pacijenta zbog napada vrana.

"Iskreno, ovakvo nešto nisam doživeo otkako radim. U poslednjih deset dana na hitni prijem došla nam je devojčica koja je zbog napada vrane slomila kuk, jedna ima slomljenu ruku, jedna koleno, a jedna je iskrenula gležanj“, rekao je dr Ćorluka.

Lekarima su devojke rekle da su se vrane zaletale u njih ničim izazvane, a dve najteže povređene devojke bile su na biciklima te su prilikom pada zadobile prelome.

"Kljucala me po glavi još dok sam bila na pešačkom i nije odustajala. Ja sam vozila bicikl i dalje, i dočekala sam se na koleno, pala i slomila sam nogu", ispričala je jedna povređena devojka za Novu TV.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track