JAK ZEMLJOTRES KOD ŠIBENIKA Potres od 4,7 po Rihteru probudio građane, komad stene pao na automobil: Sve nas je uplašio!
Foto: Printscreen Twitter/EMSC

snažno podrhtavanje

JAK ZEMLJOTRES KOD ŠIBENIKA Potres od 4,7 po Rihteru probudio građane, komad stene pao na automobil: Sve nas je uplašio!

Hrvatska -

Seizmološka služba Hrvatske saopštila je da je jutros u 5.59 područje Šibenika pogodio jak zemljotres magnitude 4,7 po Rihteru.

Epicentar je bio oko 13 kilometara jugoistočno od Šibenika.

U Hitnoj pomoći je rečeno da je u mestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stene koja se odlomila i udarila u automobil, ali da niko nije povređen. Bilo je mnogo poziva, uglavnom uplašenih građana.

"Imali smo jako mnogo poziva. Ljudi zovu prestrašeni, pitaju nas šta je bilo, neki su mislili da je eksplozija zbog jake tutnjave, neki su zbunjeni. Uglavnom, za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta, imamo informaciju da je u Vrpolju u dvorište kuće pao komad stene koja se odlomila i udarila u automobil, ali niko nije povređen" rekli su u Centru 112, prenosi Indeks.

Intenzitet zemljotresa u epicentru bio je VI stepena EMS skale.

Korisnici Tvitera javljaju kako je potres bio kratak, ali vrlo jak i kako ih je sve probudio i uplašio.

Na sajtu Evropskog mediteranskog seizmološkog centra građani navode da se zemljotres osetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Kurir.rs/Jutarnji list/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track