UDAVIO SE TINEJDŽER DOK SE KUPAO U RECI Brat ga je bezuspešno tražio, kada ga je našao bilo je kasno
Foto: Profimedia

UŽAS U HRVATSKOJ

UDAVIO SE TINEJDŽER DOK SE KUPAO U RECI Brat ga je bezuspešno tražio, kada ga je našao bilo je kasno

Hrvatska -

Strašna tragedija dogodila se juče u Hrvatskoj kada se mladić (16) udavio na lokalnom gradskom kupalištu u Ozilju.

Kako pišu hrvatski mediji, tinejdžer je bio iz opštine Draganić.

Iz policije je saopšteno da je 16-godišnjak na kupalištu u reci Kupi u Ozlju ušao u reku kako bi se osvežio, ali da se iz neutvrđenog razloga utopio.

– Na mestu događaja obavljen je uviđaj, a nadležnom državnom tužilaštvu o događaju će biti podnet izveštaj, navodi s eu policiji.

Na kupalištu je bilo nekoliko njegovih vršnjaka koji su dan ranije svedočili ovoj tragediji.

Jedan od njih je medijima ispričao da se 16-godišnjak sa društvom od nekoliko mladića nalazio kod turbina gde su sa zidića skakali u reku koja je na tom mestu duboka četiri do pet metara.

-Mladića lično ne poznajem. Mladići su kod turbina skakali u reku, a turbina je tek lagano radila. Stariji brat neko vreme nije mogao da ga pronađe, počeo je da ga traži uz obalu. Nakon pola sata uočio ga je na dnu reke uz obalu. Odmah su skočili kupači u pomoć, nekoliko njih je ronilo da ga izvuku sa dna rieke. Kada su ga izvukli na obalu pokušavali su da ga ožive, ubrzo je stigla i Hitna pomoć ali nije mu bilo spasa, rekao je jedan mladić.

-Kasnije su stigli i njegovi roditelji. U neverici pratili njego oživljavanje. Baš mi je žao dečka. Čuo sam da je dobar, svirao je u lokalnom KUD-u, dodaje.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja