Najnovije vesti

JEZIVA NESREĆA: Medicinskoj sestri i vozaču pacijent ispao sa nosila, udario glavom i PREMINUO
Foto: Nebojša Mandić

bizaran slučaj u hr

JEZIVA NESREĆA: Medicinskoj sestri i vozaču pacijent ispao sa nosila, udario glavom i PREMINUO

Hrvatska

Medicinska sestra i vozač saniteta kojima je pacijent (66) prilikom transporta ispao sa vozila, udario glavom o tlo i dan kasnije preminuo dali su otkaz.

Sestra i vozač cu, kako piše Novi list, odmah podneli zahtev za sporazumnim raskidom radnog odnosa u Domu zdravlja Primorsko-goranske županije i zahtev je odmah prihvaćen.

Dom zdravlja sprovodi i druge istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti nesrećnog slučaja.

Na službenim stranicama Doma zdravlja navodi se da sanitetski timovi, koje uglavnom čine medicinska sestra ili tehničar i vozač, mesečno obave između 4.500 i 5.000 usluga sanitetskog prevoza.

List podseća da ovo nije izolovan slučaj. Pre dve i po godine, 72-godišnji plućni bolesnik preminuo je u sanitetskom vozilu Istarskih domova zdravlja nakon što je otpušten kući iz KBC-a Rijeka gde se liječio 11 dana.

U vozilu koje je poslato po njega u Rijeku iz Istarskih domova zdravlja tada je uz njega bio samo vozač koji je, nakon što je uočio da pacijent ne diše, pozvao hitnu pomoć.

U Istarskim domovima zdravlja tada su poručili da je bolnica bila zadužena da zatraži medicinsku sestru u pratnji a da kod naloga za prevoz koji je izdao KBC Rijeka nije zatražena pratnja medicinske sestre ili tehničara.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track